Augmenten els escolars que se'n duen la carmanyola

  • La crisi dispara el nombre de pares que preparen el dinar als seus fills per estalviar.
  • Només ho fan centres concertats en no haver regulació a la pública.
La fiambrera oermite transportar los alimentos conservando sus propiedades.
La fiambrera oermite transportar los alimentos conservando sus propiedades.
Archivo
La fiambrera oermite transportar los alimentos conservando sus propiedades.

Cada cop més treballadors opten per endur-se la carmanyola a la feina per estalviar, per comoditat i per salut. Amb la reducció de les beques de menjador i dels ingressos de les famílies, alguns centres es plantegen autoritzar les criatures que puguin dur el dinar de casa.

A Barcelona, n’hi ha dos que ho permeten des de fa anys, però des que va començar la crisi s’han multiplicat les famílies que preparen les carmanyoles als seus fills. L’Escola Sunión, un centre de Secundària i Batxillerat del barri del Putxet i el Farró, fa prop de 15 anys que ho fa i "ara, més de la meitat dels estudiants es porta la carmanyola", va explicar a 20 minutos el director, Joan Puig, per a qui "és un tema menor, organitzatiu, ja que el més important és l’educació".

L’Escola Solc, situada al barri de Pedralbes, també ofereix aquest servei des de fa 30 anys, però en els darrers tres la demanda s’ha triplicat i la direcció s’ha vist obligada a contractar un monitor més, perquè hi ha tres cops més d’escolars que duen el menjar de casa.

En ambdós casos, es tracta de centres concertats, ja que el Departament d’Ensenyament no ho autoritza en escoles públiques, perquè no hi ha una normativa al respecte i no té previst regular-ho. La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) creu que, si donat el context actual de crisi i de retallades en ajuts "hi ha demanda, s’hauria de valorar redactar una normativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento