Allau de turistes russos rics atrets per la cuina i les joies

El consolat avisa a l’Ajuntament que les agències han triplicat les reserves. Gasten 1.000 euros al dia de mitjana i es deixaran 25 milions en compres.

Barcelona està rebent una allau de turistes russos, amb alt poder adquisitiu i que defuig els tòpics de sol i platja.

Arriben amb reserva, feta des de fa mesos, per anar als millors restaurants. Les agències especialitzades, com Novovira, en diuen «Turisme Gourmet».

Cada turista rus es gasta una mitjana de 1.000 euros al dia i no escatima recursos.

Calculen que a Barcelona s’hi deixaran enguany 25 milions d’euros, només en operacions fetes amb targetes de crèdit.

Tripliquen les reserves

«Aquest any s’han triplicat les reserves», diu Elena Gvozdeva, de Novovira.

Molts empresaris rusos venen a Barcelona amb el seu avió privat
El perfil és
d’un empresari de 25 a 40 anys amb alta mobilitat, molts dels quals "vénen amb els seus propis avions privats". Una allau de visitants de la que el mateix consolat rus ja ha alertat a l’alcalde, Joan Clos.

S’allotgen a hotels de quatre i cinc estrelles, des d’on fan circuits a la Costa Brava nord, fugint dels espais massificats.

Tenen concertades visites a les principals bodegues i caves de Vilafranca, Alella o Peralada, on aprofiten també per practicar el golf.

Les joieries estan encantades amb els turistes rusos
Una altra de les seves aficions és el luxe. "Tenim les joieries entusiasmades amb l’arribada de turistes russos", bromeja l’alcalde, recordant que són grans compradors d’objectes d’or.

Turistes de balnearis

A Barcelona s’hi estan una setmana, de les tres del circuit. Recorren la ciutat i després cerquen el relax a balneraris.

El turisme rus s’ha triplicat i enguany, només a Barcelona, arriben diàriament 10 avions  procedents de Moscou, Sant Petersburg, i altres països com Ucrània i Bielorússia.

Vacances amb guia i xofer

No s’estan de res. Lloguen naus i velers per les seves excursions turístiques, que també poden aprofitar per tancar negocis d’importació.

Ara, la moda són els vins catalans. Quan fan el circuit fora dels hotels de cinc estrelles, els encanta llogar sumptuoses viles per un parell de dies.

"No és un turisme estàtic, té molt clar el que vol", segons Novovira, i porta organitzada la ruta. Barcelona és sols una de les parades, després marxen amb vehicle llogat i xofer a Madrid i Sevilla. Una novetat, per Cap d’Any, ja tenen la reserva feta a Andorra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento