Usar molt el transport públic permet estalviar fins el 72%

El bitllet senzill de Barcelona continua sent el més car d’Espanya (20 cèntims superior al de Madrid). Només surt a compte viatjar amb abonaments.

Utilitzar els abonaments integrats de 10 viatges d’una corona a Barcelona permet estalviar fins a un 72% sobre el preu d’un bitllet senzill (estalvi de 86,4 cèntims), segons un estudi de FACUA, elaborat amb dades de 30 ciutats espanyoles.

Això, sempre i quan s’aprofitin els transbordaments. Si no se’n fa cap, la rebaixa es limita al 45% (descompte de 54 cèntims).

Només a capitals com Bilbao, Granada, Ciutat de Palma, Pamplona, Salamanca, Santander i Sevilla tenen tarifes més beneficioses que les de Barcelona (tarifes, en pdf).

A la capital de les Illes Balears el descompte pot arribar al 79%; la mitjana estatal se situa en el 70%.

Bitllets un 20% més cars

Barcelona és la ciutat amb el bitllet senzill de transport més car d’Espanya. En comparació amb Madrid o Sevilla, un 20% més (1,2 euros davant 1 euros).

I a més, la diferència s’ha ampliat perquè Barcelona va apujar el preu de cinc cèntims el 2006, mentre que Madrid el va congelar.

Els consumidors veuen bé que el preu del bitllet d’un viatge sigui "dissuasori" perquè "s’ha de primar" els usuaris freqüents o els col·lectius més desafavorits.

Del bitllet univiatge, que mai serà integrat, es venen 28 milions d’unitats, que són el 5,1% del total a Barcelona.

Cost elevat de la mensual

La capital catalana també surt perdent amb les targetes mensuals. A Madrid costa 39 euros i a Barcelona, 42,75 euros. En totes dues ciutats serveix per a metro, tren i autobusos.

L’estudi de FACUA recull els descomptes per a jubilats, pensionistes i discapacitats amb una renda familiar per càpita inferior al doble del salari mínim, però deixa en blanc la casella referida als aturats.

Segons fonts de l’Autoritat del Transport Metropolità, per ara no es preveu ampliar els descomptes a aquest col·lectiu.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Mostrar comentarios

Códigos Descuento