La Policia pren Berga per la Patum un any després de l’assassinat d’Isanta

200 mossos (60 més que l’any passat) blinden la capital del Berguedà per assegurar que la festa es faci sense incidents.
Uns 200 agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Berga (60 més que l’any passat) es van començar a desplegar ahir pels carrers de la capital del Berguedà, un operatiu que finalitzarà el proper dilluns al matí. El dispositiu policial s’imposa per evitar incidents com el de l’any passat, quan el jove Josep Maria Isanta va morir assassinat.Les novetats policials incorporen agents motoritzats i un canvi en la seu del centre d’operacions. El control es durà des de la caserna de la policia local per garantir una actuació ràpida.

Ciutat no assetjada

En aquesta ocasió també es desplegaran agents antiavalots, que no entraran en acció, si no se’ls requereix, i mossos de paisà de la Brigada d’Investigació.

L’inspector dels Mossos d’Esquadra a Berga, Eduard Cuenca, afirma que, tot i l’important desplegament, «Berga no estarà assetjada per policies. Arran dels incidents de l’any passat, hem de fer una parada tècnica i començar des de zero».

La ciutat espera la visita de milers de persones fins diumenge per assistir a una festa que commemora el Corpus Christi, declarada per la Unesco, Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento