El sónar aprèn arts orientals

Ryuichi Sakamoto inaugura avui la tretzena edició del festival, dedicada al Japó i a la música negra.
Ryuichi Sakamato obre el Sónar a l’Auditori.
Ryuichi Sakamato obre el Sónar a l’Auditori.
Arxiu
Ryuichi Sakamato obre el Sónar a l’Auditori.
Ritmes electrónics, exposicions, cinema, conferències... tot això i molt més és el que proposa, des d’avui i fins dissabte, el prestigiós festival de Música Avançada i Art Multimèdia Sónar, que enguany arriba a la seva tretzena edició amb el Japó com a convidat d’honor i amb part de la seva programació dedicada a homenatjar les arrels musicals negres.El pianista Ryuichi Sakamoto y Alva Noto inauguraran oficialment la cita aquesta tarda a l’Auditori amb dos passis en directe de la minimalista i experimental proposta del seu darrer disc, Insen. Però el Sónar de Dia ja haurà obert portes hores abans al voltant de la Plaça dels Àngels.

Els més impacients podran gaudir avui mateix de les actuacions dels suecs Knife, els anglesos Shit and Shine i Tunng, els catalans 12twelve o els japonesos Marina Yanagisawa, Kanta Horio i Taeji Sawai. La programació completa es pot consultar a www.sonar.es. La nit de divendres serà el moment de l’explosió del Sónar de Nit, situat com sempre a la Fira Gran Via M2. Pels seus tres escenaris hi passaran DJ famosos d’arreu del món: Laurent Garnier, Jeff Mills, Miss Kittin i Ritchie Hawtin, etc., i altres figures com els Nightmares on Wax, Goldfrapp, Liars o Ryoji Ikeda.

* Auditori. Lepant, 150. Avui a les 19.00 hores. De 25 a 35 euros. Avui, el 16 i el 17 de juny, de 12 a 22 hores al carrer Montalegre, 5; dies 16 i 17, de 22.30 a 7 hores a Avinguda Botànica, 62. De 25 a 130 euros.

El festival podria dir adéu al Raval

Aquesta edició del Sónar podria ser la darrere que se celebri a la tradicioal ubicació de la plaça dels Àngels, al cor de Barcelona i envoltat pel CCCB i el Macba. Els organitzadors confessen que ja fa anys que tenen problemes d’espai, però al mateix temps diuen que cap ubicació podrà igualar la d’un barri viu i multiculutral com el Raval.

Des de l’Ajuntament s’ha enviat clarament el missatge que es vol potenciar l’àrea del Fòrum, on enguany ja s’han celebrat els festivals musicals Primavera Sound i Summer- case. Aquesta solució permetria també integrar en un sol espai el que avui són el Sónar de Dia i el Sónar de Nit. Les dues parts asseguren que la decisió definitiva encara no està presa i que en parlaran un cop finalitzada aquesta edició del festival.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento