Campanya contra la videovigilància a la universitat

Un sindicat d’alumnes de la Pompeu Fabra critica el control excessiu del centre i diu que els robatoris de bicicletes continuen
El sindicat universitari Alternativa Estel ha començat una campanya per demanar a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que retiri les càmeres de videovigilància del centre. Els estudiants creuen abusiu que, només entrar al vestíbul, n’hi hagi quatre filmant.   

Fonts de la UPF van explicar que les càmeres «estan per seguretat i no per vigilar a la comunitat universitària». En el cas de la facultat que té a la Rambla, «van servir per detenir un home que entrava a robar ordinadors». Des del sindicat critiquen que «per seguretat» no cal posar càmeres «als passadissos, al pati o al bar» i lamenten que es continuen robant bicicletes al campus universitari que hi ha al costat del Zoo.

Guerra de cartells

Per donar a conèixer la seva campanya, els membres d’Alternativa Estel han penjat cartells pel centre demanant al rectorat que expliqui on estan les videocàmeres. Tanmateix diuen que «cada divendres els arrenquen i els hem de tornar a posar perquè els moviments socials no tenim altres mitjans per donar-nos a conèixer». La UPF vol que tots els cartells estiguin al taulell d’anuncis.

Van treure càmeres a Lleida

La polèmica per la videovigilància a les universitats ja ve de lluny. Fa tres anys, la Universitat de Lleida també en va instal·lar però, arran d’una campanya en contra, d’estudiants i alguns professors, les van haver de treure. Actualment, hi ha altres centres universitaris amb videocàmeres, com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La Universitat de Barcelona (UB) no va voler respondre en ser «un tema intern».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento