Els barcelonins exigeixen més inversions en neteja

Suspenen els seus veïns en civisme.
Cada vegada que l’Ajuntament de Barcelona fa campanya a favor de les actituds cíviques, les enquestes mostren un increment d’exigència i un major esforç inversor en neteja de la ciutat, el que sorprèn als tècnics municipals.Sense campanyes de conscienciació, el 23,2% dels veïns creuen que s’ha d’incrementar la neteja. Un índex que s’eleva fins el 29,3% coincidint amb les operacions de propaganda.

Critiquen al del costat

Igualment, els barcelonins consideren que tenen uns alts valors cívics i s’autoatorguen una nota de 7,4. Molt diferent és la nota que donen als seus veïns, un 4,8.

És només una de les reflexions que ahir van sorgir de la Jornada de Polítiques Locals de Civisme organitzades per la Diputació, a la que hi van assistir representants de 150 ajuntaments.

Polèmica amb la Urbana

Precisament, l’Ajuntament vol reforçar aquest estiu la neteja i la lluita contra l’incivisme, incentivant que els guàrdies urbans no facin vacances a l’agost, a canvi d’un plus de 1.250 euros. Aquest pla va provocar ahir una agra polèmica, perquè podria minvar els efectius de la Urbana a la tardor. Com a «escandalós» va definir Xavier Trias (CiU) que s’incentivi a la Urbana per no fer vacances. Alberto Fernández Díaz (PPC)va rebutjar que rebin una paga. I el sindicat CCOO va informar que la proposta de trasllat de vacances ha estat impugnada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento