L’escola pública tanca aules perquè els pares se’n van a la concertada

El descens de població i l’alta concentració d’immigrants en alguns centres afecta a centres del Vallès i el Baix Llobregat.
La Federació d’Associacions de Pares i Alumnes de Catalunya (FAPAC) va denunciar ahir que en municipis com Granollers, al Vallès Oriental, i Gavà o Sant Boi, al Baix Llobregat, estan augmentant les prematriculacions a l’escola concertada en detriment de l’escola pública, cosa que ha obligat a tancar algunes línies en centres d’aquests municipis.En un comunicat, la FAPAC va voler alertar d’aquest fenomen i va expressar la seva preocupació per aquesta situació. El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sant Boi, Lluís Pérez, va confirmar a 20 minutos aquesta tendència. En el cas concret d’aquest municipi, el proper curs es tancaran les aules de P-3 de les escoles Siurana i Barrufet, segons Pérez.

A Gavà també es donarà una situació semblant i està previst tancar una classe de P-3 i una de 5è de l’escola Jaume March i una altra de 5è de l’escola Eramprunyà.

Tots dos municipis volen evitar el tancament de les aules de P-3 «perquè ens quedarem sense places pels alumnes nouvinguts durant el curs», va alertar Pérez.

Entre les causes d’aquest fenomen, hi ha un descens  puntual de la demogràfia. També, un motiu de canvi de la pública a la concertada és el fenomen de la immigració. El 26 de maig passat, un grup de pares de l’escola pública Els Convents de Martorell es van tancar a l’Ajuntament per protestar per l’excés d’alumnes immigrants en el seu centre, ja que cara al curs vinent a l’aula de P-3, de 23 alumnes, 17 seran fills de nouvinguts.

Registre d’assetjadors escolars

L’Associació contra la Persecució Escolar a Catalunya (ACECAT), integrada per pares d’alumnes de primària i secundària, ha elaborat un pla integral per lluitar contra la violència a les aules que, entre d’altres coses, contempla la creació d’un registre de perseguidors escolars a la Fiscalia de menors. El pla, que ja ha estat posat a disposició de la Generalitat, ha estat sotmès a l’avaluació de psicòlegs i mestres. Inclou des d’una campanya de sensibilització per al conjunt de la societat fins a l’habilitació d’un telèfon i una adreça de correu electrònic perquè les víctimes i les seves famílies puguin demanar assessorament i atenció psicològica. El registre d’assetjadors que es proposa seria confidencial. També demanen crear la figura de l’inspector contra la persecució escolar i que es delimitin per llei les responsabilitats dels pares en els actes d’assetjament dels seus fills, amb compensacions de 3.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento