Políticament incorrecte

  • L’actor de Tricicle reposa la comèdia amb què va debutar en la direcció fa 15 anys.
  • Explica l’idil·li entre dos polítics de signe oposat.
Lluís Villanueva, a l'esquerra dempeus, és el secretari d'un ministre al vodevil de l'autor, Ray Cooney.
Lluís Villanueva, a l'esquerra dempeus, és el secretari d'un ministre al vodevil de l'autor, Ray Cooney.
David Ruano
Lluís Villanueva, a l'esquerra dempeus, és el secretari d'un ministre al vodevil de l'autor, Ray Cooney.

Ray Cooney és un dels mestres del vodevil teatral i de la comèdia entre bambolines. Una de les seves peces de capçalera, Políticament incorrecte, es representa al teatre Condal sota la direcció d’un dels millors exponents de l’humor a casa nostra, un dels tres components de Tricicle, Paco Mir.

El punt de partida de la trama és ben curiós i segurament, basat en la realitat: un ministre de dretes i una diputada socialista es troben en un hotel a tocar del Congrés dels Diputats per consumar el seu idil·li sentimental, que no ideològic. Però la trobada clandestina es torçarà. Per aquest niu d’amor ocult desfilaran el marit de la diputada, la dona del ministre, una infermera, una cambrera i el director de l’hotel.

Quan es va estrenar aquesta obra, el ministre d’Indústria era el popular Josep Piqué. Va anar a veure-la al teatre i "li va agradar", han comentat des de la productora de l’espectacle, Vània Produccions.

Fa 15 anys, l’actor Paco Mir va debutar a la direcció amb aquest muntatge el qual, en la seva nova posada en escena, té una durada inferior, poc menys de dues hores amb l’entreacte, i l’acció és més veloç, i fins i tot trepidant.

Pep Ferrer, com el ministre enamorat, i Lluís Villanueva, com el seu secretari, centren la història, que és completada per les aportacions de Pere Ventura, Pep Miràs, Noèlia Pérez, Josep Maria Gimeno, Eli Iranzo i Marta Vila. La comèdia es troba en funcions prèvies al Condal i s’estrenarà oficialment el proper dilluns. Aquest vodevil anglès l’han valorat com un dels més originals, sorprenents i divertits que s’han estrenat a Londres.

La parella de polítics comencen a veure com la se-va trobada es descontrola quan descobreixen el cos d’un desconegut atrapat a la finestra de l’habitació. El mnistre trucarà el seu ajudant. Aquest (Villanueva) arribarà a una crisi d’identitat per culpa de les mentides del ministre.

*Avinguda del Paral•lel, 91. Avui divendres (21.00 hores), Dissabte a les 18.00 i les 21.30 hores i diumenge a les 18.30 hores. Preu de les entrades: 25 i 29 euros. Més informació a la web www.grupfocus.cat.

Darreres funcions de ‘Terrat Pack’

Donat l’èxit de l’espectacle de José Corbacho, Andreu Buenafuente, Ana Morgade i Berto Romero al Coliseum, Terrat Pack prorroga breument les seves funcions fins a diumenge. El xou es nodreix principalment d’una bateria de monòlegs humorístics de nova factura del grup, provinent de la factoria creativa d’El Terrat.

*Gran Via, 595; Aquest divendres a les 22.15 h i diumenge a les 20.15 h; 20 a 35 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento