L'aparcament, els serveis socials, la seguretat i el trànsit empitjoren

  • Metro, mercats, biblioteques i recollida d’escombraries són els elements més ben valorats pels barcelonins.
  • Creix el pessimisme envers el present i el futur. El govern de Trias aprova.
Aparcament en zona verda.
Aparcament en zona verda.
ARXIU
Aparcament en zona verda.

El que més ha empitjorat a Barcelona és l’aparcament, la circulació, el soroll, la seguretat i els serveis socials. Aquesta és l’opinió que es constata a l’Enquesta de Serveis Municipals de 2011, en què el metro, les biblioteques i els mercats municipals i la recollida d’escombraries tornen a ser els aspectes millor valorats. Per als barcelonins, la principal preocupació és l’atur i la inseguretat als barris.

Els veïns han suspès una vegada més l’aparcament (li posen de nota un 3,2 sobre 10), el soroll (4,7), la circulació (4,8) i la seguretat (4,8) i creuen que tots aquests aspectes han empitjorat. Els serveis socials reben un 5,8 de puntuació, però consideren que funcionen pitjor que abans. A l’altre extrem, les biblioteques públiques (7,5 sobre 10), el metro (7,3), els mercats municipals (7) i la recollida d’escombraries (7) són els serveis més ben valorats i es mantenen així respecte a l’any anterior. De fet, la darrera dècada sempre han liderat el rànquing de puntuació dels barcelonins.

Problemes comuns

Els problemes personals més greus dels barcelonins, esmentats a l’enquesta feta a 6.000 persones entre setembre i novembre del 2011, són la inseguretat (19,7% del total de respostes) i l’atur i les condicions de treball (19%). Els segueixen la neteja (6,9%), els problemes econòmics (6,9%) i els "problemes associats a la immigració" (6,5%).

Tota l’avaluació de serveis i el Baròmetre semestral destil·len un sentiment de pessimisme de cara al present i al futur. El 40,8% creu que Barcelona ha empitjorat el darrer any, el 54% que Catalunya està pitjor, i el 71,6% que Espanya va a menys. Preguntats pel futur econòmic, el 61,4% diu que la situació familiar ha empitjorat el darrer any, i el 35% sosté que anirà malament el proper. El 46,3% afirma que la situació econòmica serà més dolenta el 2012.

El govern Trias aprova

Pel que fa la gestió política, el govern de Xavier Trias aprova amb el suport del 60,9% dels enquestats, segons les dades del Baròmetre semestral. De fet, l’actual alcalde de Barcelona, avaluat per primer cop des que encapçala l’Ajuntament, és l’únic líder municipal que aprova, amb un 5,4 sobre 10. El cap de l’oposició, el socialista Jordi Hereu, rep un 4,6.

A l’Enquesta de Serveis s’hi reflecteix que el 68,5% dels barcelonins aproven la gestió de la Generalitat, que treu un 5,3 de nota mitjana. La intenció de vot a CiU ha pujat mentre la del PSC ha baixat respecte a les eleccions municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento