Expressivitat humana en colors

  • Françoise Neilly, la coneguda retratista francesa, exposa una vintena de retrats al Museu Diocesà de Barcelona.
  • La seva obra s’ha pogut veure a Nova York, Singapur, Istambul i Toronto.
Rostres anònims.
Rostres anònims.
F. NEILLY
Rostres anònims.

La força expressiva dels retrats de l’artista francesa, Françoise Neilly, es fan palesos només admirant un dels seus quadres dins la mostra que li dedica el Museu Diocesà de Barcelona fins al 15 de gener.

L’autora va créixer al sud de França, de pare arquitecte. D’aquí prové el seu elevat sentit dels espais i de les construccions. L’explosió de colors prové d’aquest origen del sud, entre les ciutats amb glamour de Cannes i Saint-Tropez, a la Côte d’Azur.

Sota el títol d’Up-close, l’exhibició la formen una vintena d’obres en gran format, amb quadres i serigrafies. Actualment, Neilly resideix prop del barri bohemi de Montmartre, a París. A més de la pintura, cultiva la fotografia, el dibuix, la il·lustració i el disseny generat per ordinador. La seva tècnica pictòrica es dota de la força necessària tot aplicant múltiples capes de pintura al llenç, amb l’ajut d’una espàtula. La seva obra s’ha pogut veure a Nova York, Singapur, Istambul i Toronto.

Excitació, plaer, ansietat, vertigen...

Neilly treballa deconstruïnt els objectes dels seus retrats de forma instintiva, traslladant les seves reaccions a l’hora de pintar als rostres que immortalitza. El resultat són expressions primàries i, a vegades, violentes. Els colors predilectes de l’autora són els fluorescents i els vius. Treballa de forma trepidant fent servir un pinzell en forma de ganivet per dotar els seus treballs amb un efecte gens estudiat. Per a ella, pintar és "una experiència intensa, desitjable i formidable, una barreja d’excitació, d’ansietat, de plaer i de vertigen".

*C/Tapineria, 39. Horari: de 10.00 a 23.00 hores. Fins al 15 de gener. Gratis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento