Els ajuntaments prioritzen enguany serveis socials i lluita contra l’atur

  • Fomentar l’educació i reforçar la seguretat, el civisme i la cohesió als barris són altres dels objectius principals que s’han fixat els alcaldes de l’àrea de Barcelona per poder combatre la crisi.
Impulso a las TIC en las escuelas españolas.
Impulso a las TIC en las escuelas españolas.
Impulso a las TIC en las escuelas españolas.

L’evolució de l’economia serà primordial enguany. Si bé alguns ajuntaments no han aprovat encara els seus pressupostos per a aquest 2012, tots ells sí que han perfilat les principals línies d’actuació que dibuixaran la política municipal durant els propers 12 mesos. I tots els consultats per 20 minutos tenen en la lluita contra la crisi el seu principal objectiu.

Ciutat per ciutat

Badalona. Tres seran els eixos que centraran les prioritats de l’Ajuntament de Badalona: fomentar la formació dels joves per reduir la taxa d’atur a la ciutat, potenciar els serveis socials i millorar la seguretat.

El Prat de Llobregat. També té tres prioritats: la defensa dels serveis públics de salut, d’educació i d’atenció social; preservar la cohesió social i potenciar la formació i l’educació.

L’Hospitalet de Llobregat. Polítiques econòmiques per generar ocupació; fomentar la seguretat, la convivència i el civisme. L’educació, els serveis socials bàsics i l’atenció a la dependència seran primordials.

Mataró. Lluitar contra la crisi en general i rebaixar l’atur a la localitat (té una taxa del 21%), en particular, és el principal objectiu de l’Ajuntament. S’agilitzaran els tràmits municipals per als negocis.

Montcada i Reixac. Les polítiques adreçades a les persones serà l’eix vertebrador de l’equip municipal, sobretot per a la gent gran dependent, la infància, la joventut i les famílies amb pocs recursos.

Sabadell. Es potenciaran les polítiques relacionades amb els serveis socials i es fomentarà l’ocupació amb la signatura de convenis de formació i contractació.

Sant Cugat del Vallès. Afavorir la creació de llocs de treball i mantenir els actuals serveis socials seran dues de les lluites del consistori, que també seguirà desenvolupant el projecte de ciutat intel·ligent.

Sant Just Desvern. Reforçar els serveis socials i l’educació, amb accions com beques a alumnes amb necessitats educatives especials, i fomentar l’ocupació i l’estalvi, i l’eficiència energètica centraran les prioritats.

Santa Coloma de Gramenet. Els ajuts socials i el foment de l’ocupació són els dos programes que l’equip de govern de Santa Coloma de Gramenet vol prioritzar en els pressupostos de cara a aquest 2012.

Terrassa. Mantenir la qualitat i la quantitat dels serveis municipals i socials, i estimular la creació d’ocupació són els pilars de les polítiques municipals per al 2012.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento