El claqué posat al dia

Tapeplas porta al Villarroel Boombach, una reflexió de civilitzacions, on ritme, música i llums són gairebé igual de protagonistes que els ballarins.
L’espectacle és una posada al dia del clàssic claqué.
L’espectacle és una posada al dia del clàssic claqué.
Ismael Talo
L’espectacle és una posada al dia del clàssic claqué.
De la trobada de ballarins catalans i israelians l’any 2002 ha sorgit Tapeplas, una companyia que ha fet de la modernització del claqué el seu DNI particular. Després de dos xous presentats a sales alternatives, ara acaben d’estrenar Boombach, el seu primer espectacle de gran format que farà temporada al Villarroel Teatre fins el proper 18 de juny.Interpretat per vuit ballarins, Boombach és sobretot ritme. Ritme creat a partir d’instruments de percussió ideats per la pròpia companyia i del ball de peus i mans. És el què ara s’anomena tap dance, una modernització del clàssic claqué.

El joc de llums i les músiques s’erigeixen com el novè protagonista. Els intèrprets s’atreveixen fins i tot a fusionar durant una estona els ritmes de blues i rock amb el Concert per a dos violins de Bach.

Orient i Occident

Amb Boombach, Tapeplas pretén reflexionar sobre els límits d’Orient i Occident, aprofitant els orígens dels components de la companyia, a través d’un nou llenguatge teatral que vol revolucionar el claqué.

* Villarroel Teatre. Villarroel, 87. A les 22 hores. Preu: 18 euros.

Companyia mestissa

Tapeplas es va estrenar als escenaris de Nova York. Fins l’any 2005 la companyia catalanoisraeliana va fer gires per diverses ciutats europees amb Monkeys i KexevKesev, una barreja de ritme i so que ja deixava endevinar la voluntat de mestissatge, que segons el director, s’accentuarà amb els anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento