L’Avinguda de Roma tindrà carril bici a l’estiu

Barcelona té actualment 35 kilómetres de carril bici i aquesta augmenta un 5% cada any.
L’Avinguda de Roma tindrà un carril bici que es construirà a la calçada i suposarà l’eliminació d’un carril per a vehicles.

Barcelona té 35 quilòmetres de carril bici. Aquesta infraestructura augmenta un 5% cada any, segons va explicar ahir el segon tinent alcalde, Jordi Portabella.

Els usuaris habituals de bicicleta també s’han incrementat passant de 30.000 ciclistes a 45.000 en els últims 18 mesos.

Més places de pàrquing

Pel que fa l’aparcament, en tres anys, s’han triplicat les places i ara ja n’hi ha més de 6.000, 900 de les quals són subterrànies.

Un dels grans problemes  en què es topen els ciclistes és el robatori de les seves bicicletes.

Portabella va assegurar que més de 2.000 propietaris han inscrit els seus vehicles al registre municipal de bicicletes. Es tracta de marcar les bicis amb un número d’identificació a través d’un adhesiu «indestructible» o d’un cargol.

Les sancions a ciclistes han augmentat per imprudències. Per això, l’Ajuntament ha editat un fulletó sobre les normes de circulació que tot ciclista ha de seguir.

Setmana de la bicicleta

Durant la setmana del 6 a l’11 de juny es faran moltes activitats per fomentar l’ús de la bicicleta.

A la plaça Catalunya, es podrà llogar una bicicleta gratuïtament a partir de les 10 del matí fins a les vuit del vespre.

També s’ofereix, el dijous 8, revisions mecàniques gratuïtes.

Altres activitats són exposicions, cursos per aprendre a anar amb bici, bici-cine a la fresca o una bicicletada nocturna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento