Els veïns aturen una escola al demanar una zona verda

Els veïns aturen una escola al demanar una zona verda

Un grup de veïns dels carrers Londres i Villaroel que demanen una zona verda han aturat, per segon cop, les obres que fa l’Ajuntament en aquesta illa de l’Eixample per construir equipaments entre els que es troba el CEIP Mallorca i que s’hauria d’inaugurar al setembre.

Arran de les seves denúncies, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decretar, ara fa un mes, l’aturada cautelar de les obres, ja que l’Ajuntament no va fer l’exposició pública necessària. Per aixecar l’aturada, el districte ha obert el procés d’exposició pública, que ha rebut al·legacions, recolzades per unes 1.000 firmes.

 

Sense illa verda


La insistència dels veïns per la zona verda topa amb l’interès de l’associació de pares i mares del CEIP Mallorca, que fa 25 anys que espera aquesta escola. En aquest espai també s’han de fer pisos per a joves, un aparcament i una llar d’infants.  

 


L’advocada dels veïns, Anna Saballs, va explicar que no s’oposen a la construcció de l’escola, «sinó al projecte, perquè no permet que s’alliberi un interior d’illa». Al seu entendre, el mateix projecte es podria fer d’una altra manera, per afegir-hi un interior d’illa. Saballs assegura que «el projecte vulnera la normativa del Paisatge Urbà».

 


La regidora de l’Eixample, Assumpta Escarp, va explicar que «els veïns ja sabien que allà hi anirien equipaments». L’Ajuntament confia que el centre estarà llest al setembre.

 

25 anys esperant l’escola

El CEIP Mallorca s’ha de traslladar aquest any de la seva actual ubicació a causa del mal estat de les instal·lacions. Des de l’Ampa d’aquest centre van recordar que fa 25 anys que esperen el trasllat i van demanar que es reprengui la construcció del centre.  L’Ampa considera que, després de tant de temps esperant, «aquesta nova pròrroga és la gota que fa vessar el vas».

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/1257/0/afectats/escola/verda/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios