El Bicing s'encareix un 26%

  • Les bicicletes tindran matrícula i hi haurà una assegurança obligatòria.
  • L’atenció domiciliària i les residències seran un 3% més cares.
  • Els aturats deixaran d’usar gratis els gimnasos municipals.
El Bicing de Barcelona.
El Bicing de Barcelona.
ARCHIVO
El Bicing de Barcelona.

A l’espera que es confirmi quant s’incrementarà el cost del metro i del bus, el que sí que s’aprova aquest dimecres és una pujada del 25,8% del preu del Bicing. En canvi, per a la majoria de preus públics s’aplica un augment del 3%, corresponent a l’Índex de Preus de Consum (IPC). Així, les residències, l’atenció domiciliària i el Zoo experimentaran aquesta pujada. I els aturats hauran de pagar el 50% del cost dels centres esportius municipals.

El Bicing incorporarà al 2012 una nova assegurança, que inclou la compensació en cas de danys a tercers i contra la pròpia persona (mort, incapacitació i assistència mèdica). L’assegurança anirà vinculada a cada bicicleta, i per això passaran a estar matriculades.

Si fins al 2011 els abonats –120.000– van pagar una quota de 35 euros, el 2012 passarà a ser de 40 euros, amb quatre euros més afegits en concepte de l’assegurança obligatòria. Així, els usuaris pagaran prop del 25% de la factura i la resta anirà a càrrec de l’Ajuntament, que ja estudia com incorporar publicitat al Bicing.

Preus públics

Equipaments. Els centres esportius i altres equipaments de districte s’encariran una mitjana del 3% (igual a l’IPC). Els aturats, que fins ara no pagaven als poliesportius municipals, hauran d’abonar la meitat de la tarifa. Actualment, hi ha uns 12.000 aturats inscrits en aquest programa, el que ha suposat una despesa de 3,6 milions per a l’Ajuntament. Ara s’obligarà a renovar la inscripció cada sis mesos per confirmar la situació del beneficiari i evitar el frau. Cada centre tindrà un màxim de places per aquest programa, i en cas de sobredemanda, se sortejaran.

Atenció domiciliària. S’aplicarà un increment del 3% en els serveis en què la persona dependent paga en funció de la renda, com és el cas de l’atenció domiciliària.

Gent gran. Les residències, habitatges tutelats i centres de dia passaran també a costar un 3% més de mitjana, a excepció del preu públic dels pisos "casa bloc" per a persones amb discapacitat física o intel·lectual, que baixa un 1,3% l’any vinent.

Menjadors socials. Els menjadors socials per a gent gran i el servei d’àpats en companyia no experimentaran cap variació el 2012. Tampoc ho farà el servei a infants i adolescents que requereixen d’una atenció extra a l’escola.

Residus. Els autònoms que treballen a casa en una superfície d’activitat d’un màxim de 25 m2 i sense personal, no hauran de pagar la recollida de residus comercials.

Zoo i Tibidabo. L’entrada al zoològic pujarà un 3% i costarà 10,20 euros, mentre que el Tibidabo manté els preus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento