Rosa Vila, Rosa María Sardà i Mercè Pons, de izquierda a derecha.
Rosa Vila, Rosa María Sardà i Mercè Pons, de izquierda a derecha. Ros Ribas

Rosa Maria Sardà recita un dels clàssics de la dramatúrgia catalana des de les taules del Teatre Lliure de Gràcia. Carme Cané dirigeix aquest muntatge que també compta amb la participació de les actrius Mercè Pons i Rosa Vila.

El recital té una hora de durada, temps dedicat perquè les tres intèrprets femenines recitin els versos més coneguts de Josep Maria de Sagarra. Entre els quals, el Poema de Nadal de l’autor barceloní.

També tenen cabuda fragments d’alguns dels seus articles, alguns, de gran vigència en l’actualitat. El muntatge és un encàrrec del Teatre Lliure, aprofitant el cinquantè aniversari de la mort de Sagarra. Sardà, en homenatge, transmet els seus versos "d’una manera molt clara", comenta el director del teatre, Àlex Rigola.

*Teatre Lliure de Gràcia. Montseny, 47. A les 20.30 hores. 25 euros. www.teatrelliure.com.

Figures del ballet rus actual

La millor companyia de ballet de Sant Petersburg (Rússia) balla a partir d’aquest dilluns el clàssic Le Corsaire amb les principals figures del ballet rus actual. L’Orquestra del Teatre Mariinski, dirigida per Aleksei Repnikov, actua al fossat del Liceu fins al 27 de novembre. Interpreta aquesta versió de 1955 que manté l’atmosfera oriental i romàntica del ballet original.

*La Rambla, 51; Aquest dilluns a partir de les 20.00 hores; 72 a 112 euros; www.liceubarcelona.cat.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.