Torna la música en viu a bars i discoteques de Barcelona

  • Barcelona permet de nou les actuacions en directe als locals d'oci.
  • El sector assegura que la mesura reactivarà els negocis.
Imagen de archivo de una discoteca.
Imagen de archivo de una discoteca.
ARCHIVO
Imagen de archivo de una discoteca.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha pronunciar favorablement a autoritzar les actuacions musicals a bars, restaurants i discoteques, tal com marca des de l’estiu passat el Decret de la Generalitat conegut com a Reglament d’Espectacles. El sector de l’oci celebra la decisió, ja que "dotarà de dinamisme als locals i diversificarà més l’oferta d’oci, fent-la més atractiva i variada per als ciutadans", afirmava aquest dilluns el portaveu de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON), Fernando Martínez Iglesias.

El col·lectiu de locals d’oci assegura que pateix les conseqüències negatives de la crisi econòmica i, per això, celebra que s’agilitzin els tràmits per oferir música en viu als seus negocis així com per poder organitzar sessions de tarda a les discoteques per a menors d’entre 14 i 17 anys d’edat. La prohibició absoluta de vendre begudes alcohòliques i la restricció d’accés per edat es mantenen invariables.

Pòlissa obligatòria

Ara, els locals únicament hauran de presentar una comunicació davant l’Ajuntament indicant que portaran a terme aquestes activitats complementàries, i que diposen d’una pòlissa de responsabilitat civil que les cobreixi correctament.

Joaquim Boadas, secretari general de l’altra gran patronal de l’oci nocturn a Catalunya, FECASARM, destaca la tasca del consistori barceloní de voler "fomentar la diversificació d’activitats i d’horaris dels locals", el que ajuda a dinamitzar negocis castigats per la crisi. Boadas remarca que l’acumulació de les diferents activitats sota una única llicència, en base a l’article 92 del decret, permetrà a Barcelona que sales de festes i discoteques puguin «ampliar els seus horaris més enllà de la nit. I obrir al migdia (concerts d’infància) i de les 17 hores (disco light).

Tant la FECALON com la Confederació d’Oci Nocturn de Catalunya (CONCAT) segueixen defensant que si s’avancen els horaris de tancament dels locals d’oci nocturn per part dels municipis poden augmentar tant "els incidents a la via pública com les molèsties per als veïns".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento