Les multes a motoristes pugen un 17% en un any

L’Ajuntament oferirà cursets virtuals per intentar reduir l’accidentalitat entre els motoristes.

Les motocicletes estan de moda. La llei que permet els conductors de cotxe portar motos de fins a 125 cc, amb el mateix carnet B, ha fet augmentar un 20% les matriculacions d’aquest tipus de vehicle a Barcelona, però també un 17%, les multes.

160.000 motocicletes

El parc actual gairebé arriba a les 160.000 motocicletes. En canvi, els ciclomotors només han experimentat un tímid creixement del 0,5%, fins a les 91.000 unitats.

Aquests increments han comportat més infraccions i més accidents. En el primer trimestre d’any, la Guàrdia Urbana ha posat un 17% més de multes (1.496 sancions més) que l’any anterior.

La causa també radica, segons la Urbana, en el major nombre de motoristes inexperts. La infracció més reiterada és saltar-se un semàfor en vermell. L’any passat es van posar 14.589 sancions per aquest motiu.

Les dades de la Guàrdia Urbana també mostren un nivell d’infracció més alt entre conductors de ciclomotors que motoristes.

Cursets virtuals

El 2005 la sinistralitat entre les motos va pujar un 21%.

Per reduir aquesta xifra, l’Ajuntament i l’Associació d’Empreses del Sector de Dues Rodes (Anesdor) oferiran cursets de conducció virtuals als nous motoristes.

Els interessats podran apuntar-se gratuïtament a qualsevol concessionari.

El Saló de la moto torna a Barcelona

La setmana de la moto torna a la ciutat després de cinc anys d’absència.

Fins a 44 marques de motos presentaran les seves novetats.

A més, s’han organitzat exhibicions de trial, supermotard o quads.

També qui s’acosti al saló podrà fer un curset de conducció i provar les motos.

D’altra banda, durant el certamen, que es va inaugurar ahir, es faran jornades de reflexió sobre la seguretat, la mobilitat urbana o les noves tècniques per prevenir robatoris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento