Interior aconsella als veïns que posin alarmes a casa

Davant la proliferació de robatoris amb violència dins de les vivendes i per donar temps als Mossos a arribar. Protegir la llar costa uns 400 euros.
La consellera d’Interior, Montserrat Tura, va aconsellar ahir als residents a vivendes aïllades que facin una inversió en seguretat i es posin alarmes per donar temps suficient als Mossos d’Esquadra a arribar en cas que denunciïn
assalts i robatoris.

Tura va anunciar el dispositiu especial que ha endegat la policia davant l’allau de robatoris amb violència en cases en zones aïllades.

La mesura, segons la consellera, "és més especial" a les comarques del Maresme, Vallès Oriental i a les de Girona.

En les demarcacions on són els Mossos, hi ha hagut 24 robatoris amb violència aquest any i se n’han resolt 11.

Seguretat passiva

Un sistema de seguretat passiva com el que aconsella la consellera té un preu mig que oscil·la entre 249 i 620 euros, depenent del sofisticat de l’alarma.

El manteniment mensual està a l’entorn dels 25 euros, segons Prosegur i Securitas Direct.

L’operatiu especial contra els lladres violents, va inssistir Tura, "no implica deixar de banda altres plans específics".

La màxima responsable del cos policial va desmentir que el número total de delictes estigui creixent. També es va negar a atribuir els delictes a lladres dels països de l’Est, ja que un 60% dels detinguts són espanyols.

La Cambra d’Associacions de Parcel·listes de Catalunya ha demanat que s’intensifiqui la coordinació policial a les urbanitzacions.

Un clar exemple de robatori violent és el relat que va fer ahir una família de Sant Cugat.

Els assaltants van entrar a les habitacions i van tancar el matrimoni i dos fills, després de demanar-los violentament la combinació de la caixa.

Tres milions en targes falses

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona dos ciutadans brasilers acusats de pertànyer a una banda internacional de falsificació de targetes de crèdit, que ha actuat en diversos països europeus i que podia haver estafat més de tres milions d’euros.

Els investigadors perseguien els tres detinguts des del 2005, després de detectar compres de productes de gamma alta amb targetes falses a Catalunya. Els acusats buidaven el saldo de la tarja falsa o feien compres amb elles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento