2.400 hores o 100 dies amb l'alcalde Xavier Trias

  • El líder de CiU arriba als 3 mesos al davant de l'Ajuntament.
  • Amb la seguretat, la crisi i la falta de socis com a cavalls de batalla.
Xavier Trias.
Xavier Trias.
HUGO FERNÁNDEZ
Xavier Trias.

"Vull que els barcelonins recuperin la il·lusió" i "la confiança en la política municipal", que "els meus regidors prioritzin la feina a peu de carrer". Aquestes paraules són del discurs d’investidura de Xavier Trias com a alcalde, en el qual va descriure la seva idea de "canvi". Aquest cap de setmana, ha passat l’examen dels 100 dies o, més ben dit, de les 2.400 hores, ja que la ciutat viu intensament el dia i la nit. En aquest temps, la inseguretat, la crisi i la falta d’un soci de govern estable han marcat el seu mandat.

Trias ha insistit a voler "cercar aliances entre les administracions públiques, el Tercer Sector i la iniciativa privada". Això s’ha notat en educació, on ha optat per no construir més escoles bressol públiques. En el terreny econòmic, la bona marxa del Port –a l’espera del Corredor del Mediterrani– i el rècord de turistes a l’estiu han estat l’alegria. No és gens estrany, doncs, que no es descarti obrir l’aixeta de nous hotels a Ciutat Vella. La demanda d’obtenir més recursos de l’Estat ha estat la principal reivindicació, tot i que una de les grans crítiques de l’oposició és que no ha fet front a les retallades de la Generalitat amb l’L9 de metro.

La lluita contra la inseguretat i l’incivisme han estat l’acció més visible de l’alcalde, amb les patrulles de la Urbana al metro o la persecució del top manta, però temes com la prostitució de carrer segueixen ben presents i, a l’estiu, van reproduir-se fenòmens com els netejavidres o els mendicants amb nens. En mobilitat, queda pendent la targeta T-16 per als nens i la implantació del Retbus, mentre que Trias estudia si convé que les motos circulin pel carril bus, i ja ha expressat que vol regular més les bicis.

En urbanisme, el Zoo marí està descartat i el trasllat de la Model no està resolt, igual que el futur de la Monumental (que no veu prioritari) o l’entorn de la Sagrada Família, les Glòries o el nou barri portuari. El gran projecte urbanístic ha estat Portes de Collserola. L’oposició li ha criticat la inacció de l’alcalde. El pressupost del 2012 serà clau per saber què prioritza. Però, per tancar-lo, Trias necessitarà "bastir grans consensos", com va proposar a la investidura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento