Allau de multes a l'antiga Zona 80

  • S'imposen 312 sancions al dia de mitjana als accessos a Barcelona, un 45% més que l'any passat.
  • Els accidents s'hi han estabilitzat.
  • Fins divendres es torna a circular a 80 km/h per la pol·lució.
Zona 80 de Barcelona.
Zona 80 de Barcelona.
ARXIU
Zona 80 de Barcelona.

Des de la substitució de la Zona 80 per la velocitat variable, les multes s’han disparat un 45% als accessos a Barcelona. Tot i que no s’han donat a conèixer les dades de contaminació, el que sí que ha baixat és la congestió de trànsit, mentre que el nombre d’accidents s’hi ha estabilitzat. Fins divendres i degut a un anticicló, les carreteres recuperen el límit de 80 km/h.

Entre el març i l’agost passat, el Servei Català del Trànsit (SCT) va registrar 56.178 sancions per incomplir els límits de velocitat als accessos de Barcelona, una mitjana de 312 al dia. Al mateix període de l’any passat, es van imposar 211 multes diàries. Les dades demostren que les sancions han augmentat un 45%.

El director de Trànsit, Joan Aregio, puntualitzava aquest dimarts que "les sancions no són l’objectiu del Departament" i recordava que es va anunciar que "seríem inflexibles" amb el compliment de les velocitats que marquessin els panells. Aregio va defensar el mapa de velocitats, criticat per alguns usuaris pel fet que els límits canvien sovint en una mateixa via. Dels més de 80 km que tenien la limitació a 80 km/h, prop d’un 75% ja s’han reconvertit a la velocitat variable. En aquests trams, Trànsit indica que les congestions han disminuït un 31,2% des del març passat i que hi hagut 22 víctimes mortals i ferits greus en accidents, una persona més que l’any passat. La velocitat dels vehicles sí que ha pujat i s’ha passat d’una mitjana de 77 km/h a l’actual, de 82 km/h.

És, precisament, a les zones on s’ha mantingut la circulació a 80 km/h on s’ha concentrat el major nombre de multes per excés de velocitat, segons va indicar aquest dimecres Aregio. El director de Trànsit va indicar que "hi ha vies a Catalunya que podrien aguantar un límit de velocitat de 130 km/h".

Tornen els 80 km/h

Des de dilluns, l’àrea metropolitana és sota els efectes d’un anticicló (nucli d’altes pressions), el que fa que hi hagi més contaminació atmosfèrica. Per això, des d’ahir al migdia els accessos de Barcelona tornen a tenir una limitació de 80 km/h i està previst que es mantingui fins divendres al migdia. A les zones on encara no hi ha la velocitat variable, s’hi recomanarà la circulació a 80 km/h. Tot i això, no es podrà sancionar als vehicles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento