Les patrulles de la Urbana seguiran al metro tot l'any

  • Els delictes al suburbà han baixat un 25% aquest estiu.
  • En dos mesos i mig s'han detectat 4.743 fets penals.
  • La majoria eren robatoris de carteristes.
Varios viajeros a punto de subir al metro de Barcelona.
Varios viajeros a punto de subir al metro de Barcelona.
EFE
Varios viajeros a punto de subir al metro de Barcelona.

La Guàrdia Urbana de Barcelona continuarà patrullant al metro un cop passats els mesos d’estiu per controlar els carteristes. Mentre ha durat el dispositiu especial de vigilància, dut a terme amb els Mossos, els delictes comesos al suburbà s’han reduït un 25%. Ara s’està estenent el control policial a d’altres estacions de l’àrea metropolitana. La seguretat es reforçarà quan hi hagi fires i d’altres esdeveniments amb gran afluència de gent al transport públic.

Des del 22 de juliol passat fins a finals de setembre, s’han detectat 4.743 fets penals, el 94% dels quals corresponen a delictes i faltes de furt (la diferència rau en el valor dels objectes robats). Aquesta xifra suposa un descens del 25% respecte el mateix període de l’any passat. La Policia i l’Administració ho atribueixen a l’increment de la vigilància uniformada al metro.

"El nou model ha aportat bons resultats", va confirmar aquest dilluns el conseller d’Interior, Felip Puig. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va insistir en què malgrat la intensificació de la vigilància al suburbà, "no hi ha hagut un augment de la conflictivitat fora del metro". Els Mossos d’Esquadra van confirmar que els furts han disminuït a tot Barcelona, però no van facilitar dades. En gairebé dos mesos i mig, la policia catalana ha dut a terme 234 detencions i 325 imputacions i la Guàrdia Urbana, 33 detencions i 52 imputacions per robatoris al metro. Això suposa un 18% més d’arrestos que l’any passat. S’han detingut 147 persones.

Segons va indicar aquest dilluns Puig, "determinats col·lectius han desaparegut del metro com a conseqüència de la presència policial" i és per això que les patrulles mixtes continuaran al suburbà la resta de l’any, amb especial èmfasi quan hi hagi una fira. Actualment, la Policia patrulla de forma més intensa a cinc intercanviadors de Barcelona. Ara, però, els agents estan controlant d’altres estacions fins i tot d’altres municipis, com ara L’Hospitalet o Badalona, segons va indicar Puig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento