Barcelona mira cap al cel

  • Diumenge, les acrobàcies aèries es traslladen a les platges de la Mar Bella i de la Nova Mar Bella entre el migdia i les quatre de la tarda.
  • Intervindrà la Patrulla Aguila.
Espectadors gaudint de l'espectacle de les acrobàcies aèries en una edició anterior de la Festa del Cel.
Espectadors gaudint de l'espectacle de les acrobàcies aèries en una edició anterior de la Festa del Cel.
ARXIU
Espectadors gaudint de l'espectacle de les acrobàcies aèries en una edició anterior de la Festa del Cel.

Diumenge, l’espectacle es trasllada al cel del front marítim de Barcelona com cada any i com a colofó a la Mercè. Enguany, i si les previsions meteorològiques no fallen, el temps serà assolejat i afavorirà les acrobàcies dels avions participants. Desenes de milers de persones es traslladaran cap a les platges de la ciutat per gaudir d’un espectacle únic i gratuït.

El centre de la festa serà, de 12.00 a 16.00 hores, a les platges de la Mar Bella i la Nova Mar Bella. Els entrenaments de les patrulles de l’aire participants tindran lloc aquest divendres a partir de les 14.00 hores i dissabte a partir del migdia. Intervernen a la Festa al Cel 2011 la Patrouille Suisse i de France, la pilot Svetlana Kapanina, la Patrulla Águila espanyola i els Carrusel PAC, ACBS i CESDA. Altres aparells participants són l’Equipe Voltige Armée de l’Air, el Canadair Grupo 43, l’Helicóptero SAR, la Patrulla Breitling, el Proyecto Alas i aparells de guerra F-16 belgues i holandesos.

Festival televisat

El Festival Aeri començarà diumenge al migdia i serà retransmès en directe pel canal Esport 3. Obrirà l’exhibició el Breitling Jet Team amb un seguit d’exercicis i piruetes que s’allargaran durant 20 minuts. A les 12.30 hores entraran en acció els Paramotors de Barcelona i a les 13.15 hores serà el de la participació en l’espectacle de la Patrouille de France.

La retransmissió per televisió arrencarà a les 13.45 hores. I inclourà el vol sobre el front marítim d’un avió comercial de la companyia Vueling, un model Airbus A320 que volarà a poca alçada sense passatgers. Aquesta participació d’una línia comercial marca un dels moments més esperats de la trobada aèria. Un altre Airbus A320 de l’aerolínia Spanair sobrevolarà el mateix indret a partir de les 15.42 hores i durant tres minuts. El plat fort final vindrà de la mà de la Patrulla Àguila, que prendrà el relleu a partir de les 16.00 hores i fins a la cloenda, a les 16.30 hores.

La Festa al Cel és el festival aeri més antic i important de tot l’Estat. Acostuma a reunir un promig de 300.000 persones a la façana litoral de Barcelona cada any per aquestes dates. La celebració commemora en aquesta edició el seu vintè aniversari. L’any 1993, l’Aero Club Barcelona-Sabadell va aportar els seus avions a l’exhibició aèria de la Mercè, que fins llavors només havia fet volar estels i vols a ràdio control. La idea d’ampliar l’espectacle de forma exponencial va venir de Rafael Salvadó, president de l’Aero Club sabadellenc.

La Patrulla Paracaidista

Edició rere edició s’han anat afegint convidats de prestigi, com ara els Ejércitos del Aire y de Tierra, l’Armada, campions de vol acrobàtic en l’àmbit internacional i d’altres participants tant civils com militars. La Patrulla Paracaidista del Ejército del Aire (PAPEA) estan considerats entre els millors equips de salts del món. Diumenge hi seran a Barcelona, així com el grup 43 de l’apagafocs Canadair CL-215T de Torrejón de Ardoz (Madrid) i l’esquadró 801 Puma SAR, que farà un simulacre de rescat al mar. www.festaalcel.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento