El metro de Barcelona,
El metro de Barcelona, ARCHIVO

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana no deixaran de patrullar al metro de Barcelona divendres vinent com estava previst, sinó que ho continuaran fent, però "de manera diferent", segons va anunciar aquest dijous el regidor de Seguretat de la capital catalana, Joaquim Forn.

Forn es va comprometre a estudiar si els delinqüents s’han desplaçat a estacions menys vigiladesEl també primer tinent d’alcalde va explicar que el dispositiu continuarà, però "redimensionat", perquè a la tardor i a l’hivern hi ha menys turistes, les principals víctimes dels carteristes aquest estiu. A més de redissenyar el dispositiu, Forn es va comprometre a estudiar si els delinqüents s’han desplaçat a estacions menys vigilades o, fins i tot, a altres indrets de la ciutat, com va assegurar l’oposició aquest dijous durant la Comissió de Seguretat.

Menys furts

L’Operatiu Xarxa es va posar en marxa el 22 de juliol davant l’augment de furts i robatoris al suburbà i, tot i que encara no s’ha fet un balanç oficial, ha permès reduir l’activitat dels carteristes en un 25% i augmentar en un 46% les detencions al metro de persones amb causes pendents.

Sentència pionera

La condició d’agent de l’autoritat ja s’aplica als treballadors del transport públic. L’Audiència ha confirmat l’any i mig de presó a què va ser condemnat un usuari que, a finals de gener de 2008, va fracturar el peroné i va fer saltar dues dents a un empleat a l’estació de Plaça Espanya d’FGC.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.