El mal transport públic entorn de Barcelona fa agafar el cotxe

  • Els veïns de Manresa, Granollers, Sabadell o Terrassa fan servir el vehicle privat.
  • Perquè consideren que el tren i el bus són lents i no compleixen horaris.
Retenciones en la autovía A-7.
Retenciones en la autovía A-7.
Víctor Lerena / EFE
Retenciones en la autovía A-7.

Més de la meitat dels veïns de la segona corona metropolitana utilitzen el cotxe per anar a la feina o a estudiar. Consideren que el transport públic té horaris inadequats, no facilita bones combinacions, triga més que el vehicle privat o que és impuntual.

Així ho indica l’enquesta de mobilitat en l’àmbit AMTU (coneguda com a segona corona metropolitana), duta a terme per encàrrec de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà i feta a partir de 10.000 persones consultades.

Dels més de 2,2 milions de persones (majors de 14) que resideixen a la segona corona, gairebé la meitat fa un desplaçament entre municipis cada dia. El 82% utilitza el transport privat, enfront del 13,3% que usa el tren i del 6% que fa servir l’autobús interurbà. D’entre aquells que no fan servir el transport públic, el 65,7% argumenta que no l’usa perquè hi detecta mancances o deficiències. El 51% afirma que sí l’agafaria si disposés d’una bona oferta.

Els "horaris inadequats" són el principal raonament per rebutjar el tren i el bus (19%), seguit de la "mala combinació" (9,9%), la rapidesa del mitjà privat (8,1%), la distància a la parada (7,8%) o la poca freqüència de pas (3,6%). Un 4% diu que el tren i el bus no li surten a compte. Només el 7,8% necessita el mitjà privat per a la seva feina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento