Troben el fetus d’un nadó en un vàter de la Fira d’Abril

Descarten un avortament il·legal, però el jutge ordena als Mossos investigar els hospitals i buscar-ne la mare. El va trobar un operari de l’empresa de neteja.
El bany on va aparèixer el fetus, ahir, amagat darrere les atraccions i en un recinte tancat.
El bany on va aparèixer el fetus, ahir, amagat darrere les atraccions i en un recinte tancat.
Hugo Fernández
El jutge de guàrdia va ordenar ahir als Mossos d’Esquadra investigar en els hospitals per trobar la mare d’un fetus que ahir va ser descobert dins un lavabo del recinte de la Fira d’Abril, al recinte Fòrum de Barcelona.Va ser un operari de l’empresa Poliklin qui va fer la macabra troballa a dos quarts de nou del matí, en desembussar la mànega de succió que neteja el vàter. La Fira, segons els sanitaris que atenen els usuaris, «va tancar a les tres».

Quan el treballador es va adonar que allò que s’encallava dins el tub eren restes humanes, va donar l’avís als Mossos d’Esquadra. El primer que van poder copsar els agents és que no hi havia cap testimoni del succés.

El cos correspondria a un mascle d’entre  4 i 5 mesos de gestació. Que aparegués dins la tassa de vàter, segons fonts de la investigació, «fa pensar que es tracta d’un  avortament espontani», hipòtesi sobre la que treballen.

La cabina del lavabo mòbil es troba ubicada a l’interior del recinte de la Fira d’Abril, entre les casetes típiques i la fira d’atraccions, en el punt on s’ubica l’hospital de campanya que comparteixen el servei d’urgències mèdiques 061 i l’empresa DYA, que ahir van assegurar que havia estat una jornada normal i que, entre les quatre i les sis de la matinada no «hi va haver cap anomalia». Tot i que el perímetre sanitari està tancat, «es troba en un lloc de molt de pas» i a la resta de lavabos sempre «hi ha cua».

Protecció per receptar avortius

El sindicat d’Infermeria (SATSE) va sol·licitar ahir al departament de Salut de la Generalitat una protecció legal per a les matrones de la xarxa sanitària catalana que estan subministrant la pastilla de l’endemà, malgrat no tenir potestat per receptar medicaments. Recorden que estan administrant a moltes dones que ho sol·liciten el levonorgestrel, un fàrmac que serveix com a mètode de contracepció d’emergència, sense que hi hagi un text legal que protegeixi la seva feina. El sindicat d’infermeria s’ha dirigit a la gerència de l’Institut Català de la Salut demanant «una nova regulació sobre el tractamemt de cotracepció d’emergència».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento