Denuncia la gossera per matar el seu gos sense avisar-la

La propietària de la gossa, que tenia microxip, acusa el centre per haver-la sacrificat sense esperar els 20 dies que fixa la llei.
Nesca va ser sacrificada sense esperar els 20 dies que diu la llei.
Nesca va ser sacrificada sense esperar els 20 dies que diu la llei.
Foto
La Llei de Protecció d’Animals és molt clara. En el seu article 17 especifica de forma inapelable que «el termini per recuperar un animal sense identificació és de 20 dies».  

Nesca, la gossa de la Maria José Testor, no va poder gaudir dels avantatges que li oferia la llei que l’emparava i va ser sacrificada en 48 hores, malgrat les crides de recerca de la seva propietària als organismes competents.

Tenia el microxip

La denúncia presentada ahir davant l’Agència de Salut Pública deixa clar que la gossa es va perdre a l’avinguda República Argentina, 91, de Barcelona el dia 23.

Va ser trobada i retirada pel Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, davant el número 58 «en perfecte estat», segons els testimonis d’una fleca.

«Diuen que no li van localitzar el microxip» quan el tenia.

Tampoc devien tenir, diu Maria Teresa, «constància de les meves trucades al Centre d’Acollida i a la Guàrdia Urbana» donant una descripció detallada de la gossa.

Segons consta en la denúncia, Nesca va ser sacrificada el 24 d’abril sense cap diagnòstic veterinari.

No convençuda per les explicacions del Centre d’Acollida, Maria Teresa va optar per demanar el cos de l’animal «per poder determinar les causes de la mort».

Tampoc amb això la van satisfer, perquè va ser incinerat després d’eutanasiar-la, quan el protocol diu «que el cos es conservarà fins que finalitzi el termini del rescat».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento