Els metges fan avui i demà la tercera vaga en un mes

Es podrien tornar a anul·lar més de 95.000 visites i operacions, si es repeteix el seguiment de l’últim cop. Salut proposa crear un Consell de la Professió.
Més de 10.000 metges catalans de 450 centres d’atenció primària i 50 hospitals de Catalunya tornen avui i demà a la vaga, per tercer cop en l’últim mes. La negociació maratoniana d’ahir no va servir per impedir-ho.El departament de Salut proposa la creació d’un Consell Català de la Professió Mèdica, un òrgan que integraria a sindicats, administració, facultats de Medicina, col·legis professionals o societats científiques.

El sindicat Metges de Catalunya, però, ho considera insuficient i s’ha convocat per a aquest matí una concentració davant l’Institut Català de la Salut a la Gran Via de Barcelona.

Cap desprogramació

La darrera convocatòria, el 26 i el 27 d’abril, va tenir un seguiment d’un 85%, segons els sindicats. Avui i demà es podria tornar a repetir la mateixa situació a la salut pública: 81.000 visites de primària anul·lades (ja se n’ha reprogramat el 100%); 585 intervencions cancel·lades als hospitals (a un 80% ja els han donat nova hora); 11.805 consultes externes (95% reprogramat en 4-6 setmanes), i 2.295 proves diagnòstiques posposades (el 85% ja té data). L’Institut Català de la Salut no ha anul·lat cap visita per avui i demà.

La consellera de Salut, Marina Geli, confia en que els facultatius s’avinguin aviat a una solució al conflicte.

Els metges demanen un conveni laboral propi; un pla per incrementar la plantilla, d’acord al creixement de la demanda sanitària; que la setmana laboral no passi de les 48 hores, guàrdies incloses, i programar una formació continuada dels professionals.

Falsa alarma a la Sagrera

Més d’un usuari del CAP del barri barceloní de la Sagrera es va alarmar ahir en veure que a les 8 del matí encara no s’havien presentat els metges. Es pensaven que els facultatius havien avançat la vaga un dia per pressionar en la negociació que havien de mantenir amb el departament de Salut. Però no. En el cas d’un d’ells, el metge va trigar una mica a notificar que estava de baixa i el pacient, amb hora i data ja programades, va ser atès d’urgències.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento