Més de la meitat de veïns de Ciutat Vella tenen por

L'Eixample és el districte amb més víctimes de delictes.

L’enquesta de victimitzacióde Barcelona i l’àrea metropolitana, presentada ahir, detecta un increment dels fets delictius i revela que els veïns del Raval són els que viuen més temerosos i els de Pedralbes, els més segurs.

Els que se senten més insegurs són el 55,9% dels veïns de Ciutat Vella (el 27,9% al barri del Raval). Els segueixen a molta distància els residents de Sants-Montjuïc (8,1%), Sant Martí (6,5%)i Sant Andreu (4,3%).

Robatoris a l’Eixample

El document localitza que a Sarrià-Sant Gervasi hi ha els veïns que se senten més segurs de tota la ciutat (33.7%), igual que a Les Corts (27,5%) i a l’Eixample (15%).

En aquest darrer districte és on hi ha el major índex de víctimes (23,7%), més que a Ciutat Vella (22,2%) i a Sants-Montjuïc (22,1%). Per barris, els més satisfets són Pedralbes (21,2%) i Sarrià (16,1%).

L’estudi, que fa més de 22 anys que es va actualitzant, segons Juli Sabaté, el seu autor, revela un canvi d’hàbits delictius, que abandonen la violència per emprar més l’astúcia.

«Estaríem al final d’un cicle ascendent» va dir, però va admetre un «rebrot delictiu la darrera dècada».

Els delictes més comuns, actualment, són els robatoris dins els vehicles i la novetat, el robatori de telèfons mòbils.

Temor als caps rapats

En un dels apartats es va requerir als enquestats pels grups o col·lectius que produeixen major inseguretat a l’espai públic.

Els qui provoquen més recels són els joves (27,7%), els drogoadictes (25,4%), els immigrants (20,4%) i caps rapats (8,1%).

Els parcs i les places són, a criteri dels entrevistats, els llocs més perillosos per diversos motius.

El 71,9% dels ciutadans enquestats opina que perquè hi ha prostitució, porros i litrones. El 44,6% diuen tenir por en aquests llocs per culpa de les persones alienes al barri.

Més delinqüència a Santa Coloma

L’anàlisi de l’àrea metropolitana revela que el 18,5% dels residents a Santa Coloma han estat víctimes de delictes, mentre que a la resta de ciutats metropolitanes els índex són similars: Hospitalet (16,2%), Badalona (15,6%), Cornellà (15,7%), Sant Boi (16,4%), el Prat (16,8%) i Cerdanyola (12,2%).

L’opinió majoritària dels ciutadans dóna un aprovat a la política de seguretat ciutadana de la Generalitat (5,29), just a l’Ajuntament (5,09) i suspenent al Govern central (4,89).

El 63,7% dels ciutadans creuen que la seguretat està igual o pitjor que fa cinc anys.

ENLLAÇOS RELACIONATS:

Mostrar comentarios

Códigos Descuento