93.000 penjats per la vaga mèdica

Els metges tornaran a aturar-se els propers dies 3 i 4 de maig.
Els metges manifestant-se ahir davant del Parlament de Catalunya.
Els metges manifestant-se ahir davant del Parlament de Catalunya.
Marc Rocabert / Acn
Els metges manifestant-se ahir davant del Parlament de Catalunya.
Les dues últimes jornades de vaga dels metges catalans han provocat l’anul·lació de 93.000 visites: 46.000 dimecres i 47.000 ahir. La meitat de pacients que han quedat penjats han estat reprogramats i tenen nova cita en el pròxim mes i mig.El seguiment de la vaga d’ahir va ser del 85% del personal, segons els sindicats, i del 35%, segons la Generalitat. Els hospitals van ser on més es va notar l’aturada dels metges que tornaran a la vaga dimecres i dijous de la setmana vinent.

Geli demana disculpes

Més de 300 metges es van concentrar ahir davant del Parlament per demanar la mediació política en el conflicte laboral. Els facultatius reclamen tenir un conveni col·lectiu propi.

La situació entre els sindicats i la conselleria de Salut és molt tensa. La consellera Marina Geli es va mostrar ahir «sorpresa» i «dolguda» per l’actitud «agressiva», durant l’escridassada que va rebre dimecres a l’Hospital de Bellvitge, on li van demanar la dimissió.

La consellera va demanar disculpes als pacients que han vist anul·lades les visites i va explicar que no poden avisar abans als afectats perquè no saben quins metges s’adheriran a la vaga. «Només puc dir que ho sentim», va afirmar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento