Segrest exprés d’una dona i el seu fill a Matadepera

La policia treballa amb les imatges gravades per les videocàmeres dels caixers on van entrar per a agafar diners amb la tarjeta de crèdit de la dona segrestada.
.
.
Guido Manuilo / Efe
.

La Guàrdia Civil busca els quatre presumptes autors d’un segrest exprés d’una dona de 25 anys i el seu fill de 5 en un luxós domicili de Matadepera.

Els delinqüents que són d’origen sudamericà i podrien formar part d’una banda, també van deixar lligat el propietari de la casa, un empresari acaudalat de 53 anys, i el seu jardiner. No els han atrapat, però la policia els podria identificar per les càmeres dels caixers per on van passar.

Segons el relat de la mare, tres homes i una dona encaputxats i amb pistoles es van presentar cap a les 7.30 hores a casa seva, en la urbanització Cavall Bernat de Matadepera. Van amenaçar els inquilins perquè els indiquessin on era la caixa forta.

Amenaces de mort

No van trobar la caixa forta i desprès van colpejar l’amo i el van lligar amb una cinta adhesiva junt amb al jardiner.

Van agafar com a ostatges la dona, d’origen colombià, i el fill, i van marxar amb dos cotxes de gamma alta de la família.

Es van apoderar de targetes de crèdit amb què van treure diners de caixers. La dona els va desvetllar el número secret sota amenaça de mort.

El pare es va poder deslligar i va denunciar els fets a la Guàrdia Civil.

Passades les 12.00 hores, la Policia de Sant Cugat alliberava la dona i el nen, a prop del Mercat Municipal.

Un agent va sentir crits dins del maleter. Estaven a dins d’un vehicle emmanillats, però sans i estalvis. La dona tenia símptomes d’angoixa.

Encara no se sap si l’objectiu del segrest era saldar comptes pendents o simplement el robatori de diners.

Una pràctica importada

Els segrestos exprés són un acció importada des de fa pocs anys, sobretot de països sudamericans, i que gairebé ningú acaba denunciant per por a represàlies amb pitjors conseqüències.

Es tracta de privar de la llibertat a una o més persones amb l’objectiu de treure’n diners o tancar algun compte pendent, relacionats amb capítols de tràfic de drogues.

Un cas amb aquestes característiques es va produir fa uns anys,  vinculat a l’exjugador del F.C. Barcelona Iván de la Peña. No es va acabar materialitzant, però la intenció era ben clara: segrest per diners.

A Manlleu, fa pocs dies, un jove era segrestat durant una setmana. Els Mossos sospiten que hi havia una intenció econòmica al darrere.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento