Els metges faran dos dies més de vaga el 3 i 4 de maig

Mantenen les aturades de demà i dijous als centres públics i concertats. No trenquen les negociacions amb Salut.
Lluny d’apropar posicions amb el departament de Salut, el sindicat Metges de Catalunya (MC) va anunciar ahir dues noves jornades de vagues per als dies 3 i 4 de maig. Les aturades s’afegeixen a les que ja havia convocat per demà i dijous als centres públics i concertats. Malgrat tot, el sindicat no dóna per trencat el diàleg amb la conselleria.El secretari del sindicat, Patricio Martínez, va justificar les noves aturades perquè el col·lectiu se sent «defraudat» un altre cop per la conselleria de Marina Geli, en no acceptar la demanda de crear una mesa bilateral amb metges, que prengui decisions vinculants. Segons el sindicat, a la majoria de països europeus un òrgan d’aquestes característiques participa en la definició de polítiques sanitàries.

La conselleria va recordar que és seva la proposta d’impulsar un òrgan professional, però s’insisteix que, en cap cas, pot «suplantar l’àmbit de negociació establert».

El sindicat va augurar un major seguiment de les noves jornades de protesta (les anteriors, entre el 50 i 85%, segons qui comptava).

De la jornada laboral als MIR

Les reivindicacions de Metges de Catalunya es resumeixen en una millora del sistema sanitari, amb més usuaris per atendre i una plantilla que no creix. Per assolir aquest objectiu el sindicat aposta per una mesa composada per Salut i «per metges i per a metges» per negociar aspectes que «només» afecten el col·lectiu: les guàrdies, la carrera professional, jornada laboral o els MIR.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento