Salut ha enviat més de 10.000 targetes sanitàries errònies

  • Entre gener i juliol, un 2'3% estaven equivocades.
  • Els usuaris reclamen evitar despeses innecessàries en plena retallada.
  • Un edifici n'ha rebut sis en una setmana.
Hospital Clínic de Barcelona.
Hospital Clínic de Barcelona.
ARCHIVO
Hospital Clínic de Barcelona.

Amb un destí equivocat. Gairebé el 3% de les targetes sanitàries que es remeten, segons xifres del Departament de Salut, s’envien a un lloc erroni o a titulars inexistents. La setmana passada, un bloc de pisos del districte d’Horta-Guinardó va rebre fins a sis cartes que incloïen targes a nom de persones "que mai no han viscut en el bloc", segons va explicar aquest dimecres un dels residents de l’immoble, Antoni Nerin, a 20 minutos.

Una va arribar dijous passat i les altres cinc, divendres, va precisar. Nerin va afegir que el fet no és puntual perquè "fa cinc o sis mesos" ja va passar, i lamenta que en una època "de retallades" no es tingui més cura de com es "gasten" els diners. No és l’únic cas. A finques del Raval també ha passat.

Nous protocols

Segons xifres del departament de Salut, entre gener i juliol d’enguany s’han enviat a Catalunya un total de 457.770 targetes sanitàries. En un 2,3% (en total, 10.528) es van registrar "errors de tramitació". El percentatge de dades equivocades va ser una mica més alt els anys anteriors. Així, de les 815.441 targetes enviades el 2009, un 2,8% (22.832) no tenien les dades correctes. El 2010, un 2,7% (21.173) de les 784.189 targetes emeses estaven equivocades.

Amb tot, Salut reconeix que "s’estan dissenyant protocols de millora de la qualitat en els procediments de recepció de sol·licituds, tramitació i enviament" de les targetes.

El responsable de política sanitària del sindicat CCOO, Joan Canals, va qualificar de "lògic" cert marge d’error en l’expedició dels documents. "Fa cinc o sis anys es van produir enviaments massius per error", va recordar, a causa de canvis en la targeta –es va eliminar la data de caducitat–. Amb tot, va considerar que ara "s’hauria d’intentar evitar qualsevol despesa innecessària".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento