La Justícia fixa que no es pot acomiadar per eixugar dèficit

  • Un jutge obliga una empresa pública a contractar de nou un treballador.
  • Segueix la vaga d'ambulàncies.
  • El Parlament aprova el pressupost gràcies al PP.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.

Un treballador públic acomiadat per les retallades aplicades pel Govern de la Generalitat haurà de ser readmès. Després de denunciar el cas davant la Justícia, la sentència ha estat favorable al demandant i ha sentat jurisprudència. Un treballador del Servei Meteorològic de Catalunya haurà de ser readmès donat que una sentència deixa sense valor l’acomiadament, que es va fer en base al decret que fixa les retallades.

Segons va indicar aquest dimecres l’advocat del Col·lectiu Ronda Jordi Vidal, els acomiadaments improcedents de treballadors de l’Administració (no funcionaris) s’estan acumulant darrerament i, ara mateix, hi ha judicis pendents de sentència de treballadors de l’INCASÒL, l’Institut Cartogràfic de Catalunya o el Banc de Sang.

Mentrestant, aquest dimecres, el personal de les ambulàncies va continuar la vaga i es va encetar un enfrontament verbal amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, que va convidar els manifestants a "no utilitzar els ciutadans" per a les seves reivindicacions.

Aprovats els comptes

CiU va poder aquest dimecres aprovar els pressupostos de la Generalitat amb el suport del PPC. El president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que els 759 milions que l’Estat pagarà a Cataulnya per infraestructures serviran per eixugar el dèficit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento