La nova cara de l'art romànic a Catalunya

  • El MNAC inaugura la distribució de les sales d'art romànic de pintura sobre taula, escultura en fusta i orfebreria.
  • Les obres que integren del fons són dels segles XI, XII i XIII.
Talla en fusta de la Mare de Déu de Ger, al Mnac
Talla en fusta de la Mare de Déu de Ger, al Mnac
EFE
Talla en fusta de la Mare de Déu de Ger, al Mnac

Una nova aproximació al fons romànic del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ressalta encara més la importància d’aquest llegat 100% català i únic al món.

Les darreres innovacions tècniques en la presentació de mostres i els darrers estudis històrics i artístics s’han incorporat a aquest canvi d’imatge museogràfic que ja es pot gaudir al Palau Nacional de Montjuïc.

Les obres que integren del fons són dels segles XI, XII i XIII ,i la pintura mural prové de les esglésies romàniques dels pirineus catalans. Aquestes peces es van comprar entre el 1919 i el 1923 per evitar que sortissin del país. La nova exposició ha reduït la selecció d’obres a la vista fins a un total de 145.

La col·lecció de pintura sobre taula és la més nombrosa i antiga de l’Europa romànica, i l’espectador la podrà observar millor perquè ara s’exposa a una altura més propera al visitant. El compendi d’escultura en fusta i pedra està format per crucifixos, verges i davallaments de la Creu, amb peces com la Majestat Batlló, que es col·loca de tal manera que es potencia el seu sentit tridimensional.

Conjunts de Boí i Taüll, als Pirineus

Per primer cop s’exposen al MNAC un conjunt de teixits coptes. Les obres clau del romànic català agafen més protagonisme en el recorregut de les sales. És el cas de Lapidació de Sant Esteve, de Sant Joan de Boí, de les talles dels davallaments de la Creu o els conjunts de Sant Climent i Santa Maria de Taüll.

*Palau Nacional de Montjüic. www.mnac.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento