El 70% de les ajudes a autònoms es deneguen per la falta de diners

  • El Síndic denuncia la vulneració de drets.
  • El Govern divideix en tres la Llei Òmnibus per simplificar els tràmits burocrátics.
Los trabajadores autónomos esperan las reformas de su nueva ley.
Los trabajadores autónomos esperan las reformas de su nueva ley.
ARCHIVO
Los trabajadores autónomos esperan las reformas de su nueva ley.

El Síndic de Greuges va denunciar aquest dimarts que s’han denegat el 70% de les subvencions del 2010 per als treballadors autònoms "per falta de pressupost", la qual cosa "pot vulnerar el dret del ciutadà a una bona administració". En realitat, finalment, només es van satisfer el 17% de les peticions.

Davant d’això, el Síndic va advertir que "cal prendre les mesures oportunes per pal·liar possibles efectes discriminatoris" i "informar per endavant" els autònoms sobre l’alta possibilitat de quedar-se sense subvencions, perquè puguin "valorar el risc que assumeixen a l’hora d’establir-se per compte propi".

Per la seva part, el Govern, que va aplaudir "el canvi de postura" del PSC en avenir-se a arribar a pactes en nou àmbits per reactivar l’economia, va acordar trossejar la Llei Òmnibus en tres projectes de llei separats: un de simplificació, amb el qual vol eliminar burocràcia; un segon d’agilitat i reestructuració administrativa, i un tercer vinculat a la promoció econòmica.

ERO i retallades

En aquest context, Iveco tancarà la planta de la Zona Franca, amb 100 treballadors, i els empleats d’Alstom fan vaga indefinida contra l’ERO a 390 operaris de la fàbrica de Santa Perpètua (amenacen amb acampar a Plaça Catalunya). A Cacaolat, la reducció de jornada afectarà 277 treballadors. I Fujitsu crearà 130 llocs de treball amb el centre europeu de televendes a Barcelona.

Pel que fa l’educació, el rector de la UPC, Antoni Giró, va assegurar que no podrà assumir la reducció de 37,8 milions d’euros de les transferències corrents de la Generalitat al seu centre i, alhora, mantenir el nivell d’excel·lència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento