Les escoles tindran internet a totes les aules en dos anys

Hi ha un ordinador per cada 6,4 alumnes, el doble que a l’Estat. Aposten per l’ús de les noves tecnologies a totes les matèries.
Internet arribarà a totes les aules dels centres educatius públics catalans en dos anys. Al 2008, Educació haurà cablejat o posat banda ampla o wifi (sense fils) per aconseguir l’accés a la xarxa de professorat i alumnat mentre fan classes.El model de Catalunya fuig del de la Junta d’Extremadura de disposar d’un ordinador per estudiant i aposta, en canvi, per integrar la informàtica per tal que es pugui recórrer a la xarxa per impartir qualsevol matèria. Les diapositives o les transparències, doncs, són història.

A Catalunya actualment hi ha un ordinador per cada 6,4 alumnes, una ràtio superior a la de la Unió Europea i l’espanyola, que se situa en 13 estudiants per PC.

El coordinador de projectes de l’àrea de noves tecnologies de la conselleria, Ramon Roy, assegura que «ha quedat demostrat que posar molts PC no millora la qualitat de l’educació».

Pla pilot a vuit centres

En aquest sentit, Roy es refereix al pla pilot endegat a vuit centres on a cada alumne se li ha proporcionat un ordinador portàtil per fer servir a l’aula. «S’ha demostrat que és complexe gestionar una classe on els nens tenen a la taula un instrument nou». A la distracció que pot ocasionar aquest caramel s’hi afegeix que en molts casos els estudiants saben més de la xarxa que el professorat.

Aquest és un altre dels aspectes previstos en el pla de la conselleria. La formació del professorat, amb cursos orientats a com aplicar les noves tecnologies a l’ensenyament i no tant en el coneixement de programes.

D’aquesta manera, els ensenyants poden crear el seu propi material informàtic que els doni suport a l’aula, precisa el responsable del departament d’Educació.

En total,  la conselleria invertirà en dos anys 167 milions d’euros per implantar noves tecnologies de la informació als seus centres educatius.

La gran majoria de centres han obert una pàgina web, on prèviament identificats, poden entrar professors, pares i alumnes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento