300 mossos intentaran evitar una altra tragèdia com la de Castelldefels

  • Patrullaran pels municipis costaners del Baix Llobregat i el Garraf per Sant Joan.
  • Els usuaris creuen per la via on van morir 12 persones.
Flors en homenatge als morts a Castelldefels.
Flors en homenatge als morts a Castelldefels.
Bertran Cazorla / ACN
Flors en homenatge als morts a Castelldefels.

Els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals en tots els municipis costaners del Baix Llobregat i del Garraf es coordinaran per evitar aquesta revetlla de Sant Joan una altra tragèdia com la de l’any passat a l’abaixador de Renfe de Castelldefels-Platja, on 12 persones van morir atropellades per un tren i on encara està tancat amb un cadenat el pas elevat. Encara es poden veure a diari els usuaris de Rodalies travessant les vies a peu.

Prop de 300 mossos treballaran durant la nit per reforçar el patrullatge en les poblacions on es desplacen en tren un major nombre de persones, com ara Castelldefels, on s’esperen 150.000 persones a les platges. Aquí, es desplegaran 134 Mossos d’Esquadra i Policies Locals, a més de 17 vigilants de seguretat de Renfe per a l’abaixador.

Els Mossos faran identificacions de persones que puguin ser susceptibles de portar armes o estupefaents, aixecaran actes per infraccions i intentaran evitar baralles o aldarulls, tot tenint en compte que Rodalies de Catalunya oferirà prop de 8.000 places addicionals als trens que enllacen Barcelona amb les comarques del Garraf i del Maresme.

Encara hi ha imprudents

Un any després de la tragèdia, veïns i comerciants de l’entorn de l’abaixador de Castelldefels-Platja asseguraven aquest dimarts que "alguns visitants encara són imprudents". Els residents a la zona, en canvi, creuen ara les vies "pel túnel". "Tots vam prendre consciència. No perquè ens pugui tornar a passar el mateix, és com un homenatge", va afirmar Cristian Mónaco. "Ho hem recordat quan veníem, i en lloc de passar per les vies, hem passat pel túnel", va reconèixer Núria Campos.

Amb l’arribada del bon temps, hi ha vigilants de seguretat a l’estació de forma permanent, però durant la temporada baixa eren escassos, segons els usuaris habituals, per la qual cosa era fàcil creuar les vies. El pas elevat, que es va tancar quan l’abaixador es va remodelar i es va obrir el túnel, abans de l’accident, continuava aquest dimarts clausurat amb un cadenat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento