Selectivitat amb el castellà més fàcil que el català

  • Gairebé 30.000 estudiants s'examinen des de dimecres fins divendres.
  • Els professors veuen les primeres proves "assequibles".
Alumnes examinant-se a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.
Alumnes examinant-se a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.
EFE
Alumnes examinant-se a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.

Els alumnes de Selectivitat van coincidir ahir en considerar més díficil l’examen de català que el de castellà. Aquesta ja és gairebé una tradició de les proves d’accés a la universitat, per les que van passar aquest dimecres prop de 30.000 estudiants. La majoria dels mestres van considerar que "els exàmens eren assequibles i adequats al nivell", si més no, en la primera jornada d’aquest dimecres.

A la prova de castellà, els aspirants van haver d’escollir entre un fragment del llibre Nada, de l’escriptora barcelonina Carmen Laforet, o un text sobre el llenguatge científic (van triar majoritàriament el primer). En l’examen de català, l’elecció va ser entre un text de Narcís Oller i un article de Joan-Lluís Lluís (escollit per la majoria).

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, va afirmar que les proves d’ambdós idiomes tenen "un nivell molt semblant", tot i reconèixer que les queixes sobre la dificultat del català ja són una tradició. A més de les llengües i la literatura, l’alumnat va haver de demostrar els seus coneixements en les matèries d’anàlisi musical, d’economia de l’empresa, de tecnologia industrial i de ciències de la terra i medi ambient.

Per avui i demà, els hi esperen les proves de història, de llengua estrangera, de cultura audiovisual, de matemàtiques o de química. El sindicat d’estudiants AJEC va criticar que el sistema d’accés a la universitat és "injust i caòtic" i van denunciar les nombroses modificacions per les quals ha passat la normativa d’entrada a la universitat en els darrers dos anys. Ho atribueixen a "la improvisació" del Ministeri d’Educació. En aquest sentit, Alsina, des de l’Executiu català, va demanar al Ministeri que abandoni "la bogeria de variació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento