L’antic Scenic es dirà sala Paral·lel i agruparà tota l’oferta cultural

L’antic Scenic es dirà sala Paral·lel i agruparà tota l’oferta cultural

Es dedicarà al circ, la dansa, el teatre, la música, la literatura i la cuina. Les obres s’iniciaran a l’estiu i obrirà a principis del 2007.
El proper estiu la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) iniciarà les obres a l’edifici de l’Scenic (antic Studio 54) per convertir-lo en un espai dedicat a la dansa, el circ, el teatre i la música. El local es dirà Paral·lel.

«La intenció és que tot el potencial que té l’SGAE tingui un mitjà d’expressió. L’oferta serà variada i plural, i es faran activitats força diferents», explica Carles Martí, regidor del districte de Ciutat Vella, des d’on es va fer un concurs públic per a la gestió d’aquest espai, ubicat a l’avinguda Paral·lel.

Innovació i formació

L’SGAE vol oferir una programació innovadora, on el públic se sorprengui. Convertirà el nou Paral·lel en un espai d’unpplugeds; on un músic reciti poesia, un dj faci una altra activitat cultural, un escriptor actuï. «També oferiran una programació vinculada a la gastronomia, perquè algun soci de l’SGAE cuini aquell dia», revela el regidor a 20 minutos.

El Paral·lel serà obert al públic el primer trimestre del 2007 i el districte espera que hi hagi «màxima concurrència». Una de les altres vessants serà oferir l’espai a formacions locals del districte, perquè realitzin allà les activitats culturals. L’SGAE, que pagarà totes les obres i un cànon anual per gestionar l’espai, també usarà aquesta seu per oferir cursos.

«No hi haurà oficines, però la seu de Colom se’ls ha quedat petita per alguns seminaris i activitats».

11 milions per tancar una ferida

11 milions d’euros va costar als contribuents que l’Ajuntament adquirís l’Scenic, presumptament tancat pel Consistori, després de saber la intenció de convertir-lo en un recinte d’espectacles amb showgirls. Aquest local va ser primer el Teatro Español i més tard la discoteca Studio 54. Després d’uns anys tancat, el 1999 es va reobrir sota el nom d’Scenic, amb la intenció de produir espectacles a l’estil de Broadway, però els presumptes plans de convertir-lo en un espai d’espectacles d’streptease el va tornar a tancar. Martí ha assegurat que és «el tancament d’una ferida».

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/108226/0/Scenic/cultural/dansa/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios