La semicobertura de la Gran Via acaba després de tres anys d’obres

El nou pont d’Espronceda s’obrirà a finals d’abril. Per la Mercè s’inaugurarà la remodelació, que ha costat 80 milions d’euros.
Les pantalles acústiques de mostra al carrer Selva de Mar.
Les pantalles acústiques de mostra al carrer Selva de Mar.
Jordi Soteras
Les pantalles acústiques de mostra al carrer Selva de Mar.
La semicobertura de la Gran Via de Barcelona està en el tram final, després de tres anys d’obres que es cumpliran aquest mes de juny. Els 2,5 km d’urbanització oest s’inauguraran per la Mercè, coincidint amb la nova línia del tramvia, i la banda est, a finals d’any, per tant un any i mig més tard del que es preveia. El cost és de 80 milions. Al maig s’adjudicaran les 640 places dels dos aparcaments semisoterrats.La Generalitat ha entregat l’obra a l’Ajuntament, donant per conclosa la seva part, amb la cobertura del caixó del carrer Bilbao fins Extremadura per la banda mar i, a banda muntanya, entre Bilbao i Bac de Roda, amb els voladissos.

Parcs, llacs i cascades

La vialitat també es veurà modificada. Espronceda es convertirà en vial d’única direcció de pujada Bac de Roda. El pont d’Espronceda tindrà dos carrils i grans passos laterals per a vianants, amb una amplada igual a la dels carrils de cotxes.

Fins la pedra dels bordons serà de disseny. El tram entre els edificis i el caixó de circulació serà una gran jardí amb 4.000 arbres. Hi haurà un carril de serveis i aparcaments en bateria. Es podrà travessar per vuit ponts. A la zona verda hi haurà grades per asseure’s.

Tocant a Bac de Roda s’hi construiran tres llacs amb una cascada de sis metres. Sobre els talussos hi haurà camins de passeig uniformes i rampes d’accés.

Pantalles acústiques de colors

«Només parlar del projecte m’emociona», diu Manel Martínez, portaveu de l’AAVV de Sant Martí. La transformació no sols la notaran 25.000 veïns, sinó també els 200.000 vehicles que a diari hi passen. Destaca les pantalles acústiques que reduiran en 15 els decibels de soroll, aquestes són corbades cap als carrils centrals i tenen finestretes amb vidres cromats de colors que donaran un aspecte de calidoscopi amb llum natural.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento