El Govern va ampliar aquest dimarts fins al dia 20 l’exposició pública de la Llei Òmnibus, que conté 631 articles i agrupa aspectes ben diversos de 80 textos legislatius. L’Executiu creu que és "una urgència de país" aprovar-la. L’oposició la critica perquè no es debatirà prou. Segons l’expresident José Montilla (PSC) suposa una ofensiva neoliberal.

Alguns punts de la llei

Alguns punts de la lleiHabitatge: S’elimina el lloguer forçós de pisos buits, i qui tingui un pis públic podrà comprar un altre habitatge.

S’eliminen les restriccions a les competicions esportives de motor en espais naturalsMultes més baixes: Els comerciants infractors pagaran menys: 20.000 € per una falta lleu (ara són 60.000 €); 100.000 a per una greu (300.000 € ara) i 500.000 € per una molt greu (600.000 € ara).

Menys tràmits: Les noves empreses no necessitaran l’informe previ d’impacte ambiental (triga 8 mesos). Sí que passa-ran una inspecció.

Llibertat al bosc: Els cotxes i les motos podran passar per camins de menys de 4 metres i s’eliminen les restriccions a les competicions esportives de motor en espais naturals.

Sanitat: Els centres públics podran prestar assistència privada per treure una rendibilitat de les instal·lacions. I caldran 6 mesos d’empadronament per tenir cobertura sanitària.

Canvis operatius: Ja no es faran més convocatòries de la Llei de Barris. I el Consell Nacional de la Cultura i les Arts no podrà repartir subvencions.

Simplificació administrativa: S’eliminen organismes com el Consell Català de Foment de la Pau, i es reduiran els directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del CAC.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.