Mossos d'Esquadra.
Mossos d'Esquadra. ARCHIVO

Les estacions de Sants i de França tindran unes dependències fixes per a la policia. Abans que acabi l’any s’hauran acabat les obres de construcció d’aquestes petites comissaries en dos punts calents de la ciutat pel que fa a furts. Els treballs s’inclouen en un pla global de reforma d’aquestes estacions en què s’incideix de forma especial en la seguretat dels recintes.

Al projecte hi ha incloses 47 actuacionsAdif, ens depenent del Ministeri de Foment, va adjudicar a finals de maig l’execució de les obres de millora a l’estació de Barcelona-Sants i també de França amb una inversió prevista de més d’1,42 milions d’euros. Al projecte hi ha incloses 47 actuacions que es preveu que estiguin enllestides en set mesos, és a dir, a finals d’aquest any.

Tot i que les obres s’han adjudicat i està establert el termini i la inversió per a dur-les a terme, ni Mossos ni Policia Nacional tenien constància aquest dimarts de l’ús que es donaria a aquestes dependències.

Dins el recinte de l’estació de Sants es vol recuperar l’antiga comissaria de Mossos, que es va tancar l’1 de novembre passat. Actuava com a oficina de denúncies i s’hi tramitaven uns cinc expedients al dia i, per aquest motiu, es va considerar que era preferible destinar els agents a patrullar. Les denúncies es van derivar a la nova comissaria de la plaça d’Espanya. A l’estació de França, la nova comissaria s’ubicarà on ara hi ha les consignes.

Presència policial al tren

Ara, Policia Nacional i Mossos comparteixen unes dependències a Sants per a ús intern, ja que els trens de llarga dis-tància requereixen presència policial. Es tracta d’un concepte similar al de l’Aeroport del Prat o el de Girona.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.