Mallorca està en alerta groga per risc de fortes pluges

Un total de 34 províncies estan en alerta per vents costaners, tempestes i pluges que deixaran fins a 40 l/m2
Lluvia
Lluvia
EUROPA PRESS
Lluvia

Un total de 34 províncies estan en alerta groga (risc) per vents costaners, per tempestes i per pluges que deixaran una acumulació de fins a 40 litres per metre quadrat (l/m2) en una hora, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Concretament, Almeria està en alerta per vents costaners; Cantàbria, les tres províncies basques, Burgos, Sòria i Mallorca se situen en alerta per pluges; la Comunitat Valenciana i Múrcia ho estan per tempestes; i Navarra, la Rioja, les tres províncies aragoneses, Madrid, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Cadis, Còrdova, Granada, Jaén i Màlaga ho estan per pluges i tempestes.

Així, es produiran xàfecs febles a moderats en el Cantàbric oriental, quadrant nord-est, zona centre i Balears. Aquestes pluges seran ocasionalment forts i estaran acompanyades de tempestes, que, a més, poden ser persistents en punts del Sistema Ibèric.

De manera més feble, les precipitacions poden donar-se en qualsevol altre punt de la Península, Ceuta-Melilla, tot i que seran menys probables per l'oest, per on començaran a remetre a partir de la tarda. A les Canàries, hi ha probabilitat de pluges febles al nord de les illes de major relleu i haurà cels poc ennuvolats a la resta. Alhora, es formaran bancs de boira matinals a Galícia.

D'altra banda, els vents bufaran de fluixos a moderats del nord i de l'oest a la Península i Balears, amb intervals forts en el litoral andalús i a les Canàries.

Finalment, les temperatures experimentaran un descens que oscil·larà de lleuger a moderat, excepte a l'àrea mediterrània i a les Canàries, àrees on els termòmetres es mantindran sense canvis significatius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento