Alba surt de l’UCI i patirà seqüeles «irreversibles»

Nou protocol per millorar la coordinació.
L’Alba«patirà sequeles motores i neurocognitives irreversibles» a les àrees del llenguatge, memòria o coordinació de moviments, tot i que encara «falta veure la seva intensitat». Aquesta és almenys la previsió que hi fa el cap del servei d’Atencions Intensives de l’hospital de la Vall d’Hebron, Jordi Roquetas.La nena de cinc anys de Montcada i Reixac, hospitalizada des de fa un mes per culpa de maltractaments, va ser donada d’alta ahir de l’UCI i ja respon a estímuls externs. Ara passarà a planta. Tres cuidadores li donen afecte (com si fossin els pares) per estimular-la.

Respon al seu nom

Segons els metges que l’atenen, l’Alba «està activa quan se la crida pel seu nom» i obre espontàniament els ulls, encara que repeteix moviments «anòmals» en les extremitats.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va denunciar la descoordinació entre administració, jutges i hospitals en aquest cas. Per evitar futurs problemes, Ribó presentarà al juny un nou protocol. Pretén que augmenti el flux d’informació entre els que hi tenen competències.

Sobre el cas del bebè al que, presumptament, els seus pares li van donar cocaïna, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va reconèixer ahir la seva «estupefacció».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento