La hipoteca i el menjar s’emporten el 67% del que cobrem cada mes

Hi destinem uns 1.200 euros mensuals. Cada català gasta 1.751 euros a l’any en alimentació, més que a cap altra lloc de l’Estat.
Els catalans són els ciutadans de l’Estat que més gasten en la hipoteca i en alimentació, segons L’Observador Cetelem 2006 que analitza el perfil del consumidor català. Destinem el 57% del sou a pagar la vivenda i el 10% a comprar menjar. Si el sou mitjà dels catalans està al voltant dels 1.800 euros bruts al mes, això significa que en el millors dels casos gastem uns 1.200 euros en aquests dos conceptes bàsics per viure.L’estudi assegura que els catalans són els ciutadans de l’Estat que més gasten en productes alimentaris: 1.751 euros anuals, o el que es el mateix, uns 145 euros al mes. La mitjana estatal és de 1.619 euros. En 2005, la despesa en menjar dels catalans va incrementar-se un 5% respecte al 2004.

La resta de la despesa se’ns va en la compra d’electrodomèstics: uns 476 euros anuals i en la de mobles, uns 285 euros. Amb aquest grau de despesa no és d’estranyar que les formes preferides per passar el temps lliure siguin estar a casa amb la família, veure la televisió i fer bricolatge, una moda que cada cop s’extèn més, fins i tot en les dones.

Individualista i ‘marquista’

L’informe descriu al consumidor català com  «individualista», ja que confia menys que la resta d’espanyols en el venedor a l’hora de demanar consell per decidir-se en la compra. També se’l considera «marquista» perquè es refia més del nom del producte que no del que ofereix.

Treballar a casa i lluny de la ciutat

La meitat dels catalans preveu que en el futur farà una part de la seva feina des de casa seva. El teletreball encara és incipient a Catalunya, un 0,6% de la població davant del 5% de mitjana a la Unió Europea. A aquest fet contribueix el fet de que el 46,5% dels catalans creu que cada cop viurà més lluny del centre de treball.

El català del 2016

Més hipocondríac: Estarem més preocupats per la salut i el 65,4% es farà un telediagnòstic mèdic a diari.

Més solidari: El 68% dels catalans diuen que col·laboraran amb ONG’s.

Més endeutat: El 85% creu que en els propers anys proliferaran les compres a crèdit.

Més esportista: El 85% dedicarà més temps a fer esport a l’aire lliure.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento