El final d'Àlex Rigola al front del Teatre Lliure de Barcelona

  • El director d'escena s'acomiada com a responsable artíctic de la sala.
  • Amb un espectacle de la seva autoria.
Àlex Rigola.
Àlex Rigola.
ARXIU
Àlex Rigola.

El darrer espectacle de la present temporada del Teatre Lliure marca també l’adéu de qui ha estat el seu director al llarg dels darrers anys, l’Àlex Rigola. The End, l’obra en qüestió, s’estrena aquest dijous, i també fa una molt curta estada a la sala Fabià Puigserver.

Només fins a diumenge, amb la presència dels actors Chantal Aimée, Andreu Benito, Joan Carreras, Pau Carrió, Ester Cort, Pere Eugeni Font, Ferran Carvajal, Alícia Pérez, Jordi Kai Puig, Alba Pujol, Santi Ricart, Eugeni Roig i Marc Rodríguez.

‘Narco-western’

Rigola parla del seu comiat escènic del que ha estat casa seva com "un narco-mex-spaghetti-western teatral". La creació i direcció d’aquest muntatge va a càrrec seu. L’argument, un intercanvi de droga entre narcotraficants a la conflictiva frontera entre Mèxic i els Estats Units.

Però un dels correus no arriba a temps. I el capo de la banda de narcotraficants es dedica a parlar als seus companys de delictes sobre el seu desencís amb el teatre, que el va decebre el darrer cop que hi va anar, obligat per la seva xicota. Al bar del teatre, una vegada que va acabar la funció, el capo va veure davant dels seus nassos com un dels actors del muntatge li robava la seva parella sentimental.

Rigola ha estat al front del Lliure al llarg dels darrers vuit anys. I per a The End s’envolta, a mode d’homenatge, dels amics, companys de professió i col·laboradors que l’han enrondat i recolzat durant tot aquest temps.

Gran versionador de Shakespeare

Llicenciat en Interpretació per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, Àlex Rigola (Barcelona, 1969) ha dirigit el Teatre Lliure Ricard 3r de Shakespeare (2005); Santa Joana dels Escorxadors de Bertolt Brecht (2004); Glengarry Glen Ross de David Mamet (2003); Juli Cèsar de W. Shakespeare (2002); Titus Andrònic de W. Shakespeare (2001); Suzuki I i II d’Alexei Xipenko (2001). Al Romea ha dirigit Woyzeck de G. Büchner (2001) i Les variacions Goldberg de George Tabori al TNC (2001).

*Sala Fabià Puigserver. Passeig de Santa Madrona, 40-46. A partir de las 20.30 hores. Espectacle en català i castellà. Preu: 25 euros. Més informació a la web del teatre: www.teatrelliure.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento