Campanya porta a porta per reclamar civisme als veïns

  • L'Ajuntament penja cartells que adverteixen de les sancions a què s'exposa el qui infringeixi l'ordenança.
  • Fins ara s'alertava principalment el turisme.
Un cartell, al Raval, aquest dimarts.
Un cartell, al Raval, aquest dimarts.
N. B.
Un cartell, al Raval, aquest dimarts.

No és un avís d’obra ni del comptador del gas. Als portals de les finques del Raval hi pengen cartells en què es demana que "fem un bon ús de l’espai públic". Es tracta d’una campanya municipal que adverteix que les multes per oferir o rebre serveis sexuals poden arribar als 3.000 euros, o que el consum d’alcohol o orinar al carrer se sanciona amb 1.500 euros.

Quan s’apropa l’estiu, i la via pública suporta una major pressió amb el turisme i les altes temperatures, és quan l’Ajuntament de Barcelona engega anualment una campanya que recorda quines són les normes de civisme i les sancions previstes en cas que no es compleixin.

Aprofitant el grafisme de l’anterior i l’eslògan Stop actes incívics, enguany s’han penjat cartells als portals de les finques del barri del Raval, en què s’hi exposa en català, castellà, anglès i francès, quins són els llindars que no es poden traspassar, almenys segons l’ordenança.

Fins ara, s’havien editat fulletons que es repartien als serveis públics i que s’enfocaven, sobretot, en el turisme. Per Setmana Santa ja es van repartir 160.000 tríptics, que es podien trobar en establiments comercials i hotels dels punts més turístics. Ara, s’han concentrat els esforços en el veïnat.

La primera recomanació es refereix a la "venda ambulant il·legal", i s’hi recorda que les multes per adquirir productes al carrer poden arribar als 500 euros. Serveis sexuals, consum de begudes alcohòliques i orinar al carrer completen el llistat del rètol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento