Més pressió contra els 'okupes'

  • Desallotgen una mitjana de deu immobles al mes a Barcelona.
  • En un sol dia, dissabte passat, els Mossos van fer fora 21 persones que havien forçat l'entrada a habitatges abandonats.
Els Mossos d'Esquadra, en ple desallotjament exprés, dissabte.
Els Mossos d'Esquadra, en ple desallotjament exprés, dissabte.
CME
Els Mossos d'Esquadra, en ple desallotjament exprés, dissabte.

Els desallotjaments són cada vegada més ràpids i més nombrosos. A Barcelona ciutat, entren a l’any uns 700 expedients per casos d’ocupació d’immobles i, cada mes, ja es duen a terme una desena de desallotjaments. Dissabte passat, els Mossos d’Esquadra en van practicar dos.

Un dels edificis okupats era el Palau Sessa-Larrard, del carrer Ample, a Ciutat Vella. Dissabte al matí, els Mossos en van desallotjar un grup de 15 dones pel mètode batejat com a "exprés", la qual cosa significa que la policia actua sense esperar a tenir una ordre judicial.

Dissabte a la nit, es va desallotjar unes altres sis persones que s’havien instal·lat en un edifici del carrer Olzinelles, a Sants. Mentre els Mossos d’Esquadra celebraven ahir la "ràpida actuació" del cos de seguretat, el col·lectiu okupa criticava que "s’estiguin manipulant atestats". Albert Martínez, membre del moviment, denunciava que "s’han omès els testimonis i les proves documentals que confirmaven que les okupacions s’havien fet dimecres" i no hores abans, com sosté la policia.

Burofax per blindar-se

sPer tal de testimoniar que una persona viu en l’immoble en el qual ha entrat sense el permís del propietari, els okupes s’autoenvien ara un burofax, on hi consta el dia i l’hora en què l’individu ja s’hi havia instal·lat. Martínez exposa que els darrers mesos es té constància d’una mitjana de deu desallotjaments al mes, tot coincidint amb l’arribada de Felip Puig al capdavant de la conselleria d’Interior. "Hi ha més actuacions i el tracte verbal dels agents és molt més agressiu", especificava Martínez. El col·lectiu ja ha anunciat que presentarà una demanda per la "clara manipulació dels atestats".

"Van encaputxats, sense número de placa, buiden les memòries dels mòbils i copien les dels ordinadors", explicava Martínez, qui ha constatat que la policia arriba a endur-se els raspalls de dents "per fer una base de dades". Segons les darreres dades oficials, durant l’any passat, a Barcelona ciutat es van obrir 700 expedients per usurpació d’immobles, o el que és el mateix, per okupar-los.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento